autor
Mădălina
Îngrijirea pielii mature & Demachierea

Îngrijirea pielii mature & Demachierea. Cum să procedaţi corect?

Bună!

Aparent, pielea începe să îmbătrânească după vârsta de 30 de ani. Primele riduri apar, tenul dumneavoastră este expus la depigmentare, nivelul de colagen scade, cele mai profunde straturile ale pielii pierd apă… Deşi nu putem inversa sau opri aceste modificări, le putem ameliora simptomele. Verificaţi cum să aveţi grijă de pielea matură.

Îngrijirea pielii din zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai expusă la factori adverşi. Este mai subţire, mai puţin hidratată şi mai lăsată. Ridurile şi petele pigmentare apar; expresiile faciale energice le fac mai adânci. Alegeţi creme hidratante, cu proprietăţi de oxigenare şi calmare, pentru a menţine pielea din jurul ochilor tânără şi nedetă. Alegeţi produse pe bază de retinol, vitamina K şi C, acid hialuronic, ceramide şi produse îmbogăţite cu proteine. Faceţi un masaj cu cuburi de gheaţă şi utilizaţi măşti cu plasturi o dată pe lună. În locul produselor cosmetice cu aplicatori obişnuiţi, utilizaţi produse echipate cu o minge de masare calmantă. Reţineţi să aplicaţi produsele corect – întindeţi produsele cosmetice deasupra podului nasului şi la nivelul obrajilor, nu direct sub pleoapele inferioare.

Creme SPF

Unele dintre cele mai bune produse, care vor conferi o îngrijire avansată pielii mature. Scopul acestora este de a proteja împotriva tuturor tipurilor de radiaţii şi de a preveni apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare. Podusele cosmetice de protecţie solară sunt recomandate persoanelor cu piele puternic vascularizată, sensibilă şi predispusă la alergii. Trebuie să ştiţi că aceste produse nu trebuie aplicate doar la nivelul tenului. Pielea gâtului, pieptului şi&hellip chiar şi lobii urechilor necesită protecţie.

Demachierea pielii mature

Produsele demachiante trebuie să se potrivească nevoilor pielii mature. Farmaciile comercializează produse cu ingrediente care stimulează sinteza colagenului, precum şi substanţe care ridică pielea. Încercaţi apa micelară care îndepătează eficient sebumul, machiajul şi impurităţile. În plus, acestea hidratează şi conferă pielii fermitate şi, de asemenea, calmează iritaţiile. Uleiurile şi cremele lăptoase acţionează minunat pentru îndepărtarea machiajului şi – adiţional – netezesc pielea. Utilizaţi un toner ca ultim pas în procesul de demachiere pentru a reda pH-ul normal şi pentru a reconstrui bariera lipidică de protecţie a tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *