autor
Mădălina
faciale perfecte

2 Exfoliante faciale perfecte care facilitează eliminarea coşurilor & punctelor negre

Bună! Astăzi, un produs cosmetic şi creativ – DIY produse faciale exfoliante.

Prepararea acestora este o joacă de copii. Acestea sunt naturale şi de neînlocuit pentru tipurile de ten gras şi mixt, cu pori deschişi, predispus la apariţia punctelor negre etc.

1. Exfoliant din fulgi de ovăz

Amestecaţi două linguri de ovăz, 3 linguri de iaurt natural şi trei linguri de suc de lămâie. Dacă preparatul are o consistenţă prea densă sau uscată, adăugaţi mai mult suc.

Aplicaţi exfolinatul la nivelul tenului şi masaţi delicat. Îl puteţi lăsa să acţioneze timp de câteva minute, iar apoi clătiţi faţa cu apă caldă.

2. Exfoliant pe bază de bicarbonat de sodiu

Amestecaţi două linguri de bicarbonat de sodiu cu apă minerală pentru a crea o pastă. Aceasta ar trebui să aibă consistenţa unui exfoliant tradiţional cumpărat din farmacie.

Pasta poate fi utilizată la nivelul întregii feţe, dar nu o recomand pentru pielea sensibilă – bicarbonatul poate cauza iritaţii. Persoanele cu piele ‘sensibilă’ o pot utiliza doar la nivelul nasului – exfoliantul acţionează minunat pentru eliminarea punctelor negre şi a coşurilor.

Care este cea mai bună idee? Lăsaţi exfoliantul pe bază de bicarbonat de sodiu la nivelul tenului timp de câteva minute şi clătiţi apoi cu apă caldă.

Trebuie să reţineţi că este necesar să redaţi nivelul normal al pH-ului după utilizarea exfoliantului. De aceea este necesar să ştergeţi tenul cu o dischetă înmuiată în toner sau să pulverizaţi pielea cu un hidrolat e.g. trandafir (pentru ten matur), melissa (pentru ten sensibil) sau rozmarin (pentru ten acneic). Exfoliantele faciale acţionează minunat ca pregătire pentru tratamentele cosmetice viitoare e.g. măşti, comprese cu ulei natural. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *