autor
Mădălina

4 tipuri de ten. Cum se îngrijeşte fiecare tip de piele?

Bună, fetelor!

Tipul de ten este factorul care determină ce produse să folosim. După cum ştiţi, există patru tipuri de ten de bază: uscat, normal, gras şi mixt. Există, de asemenea, tipul de ten vascularizat, cel predispus la acnee şi multe altele. În orice caz, astăzi, ne vom concentra pe cele cunoscute de toată lumea.

TENUL USCAT

Tenul uscat nu produce sebum, prin urmare machiajul este mai rezistent. Pe de altă parte, persoanele cu acest tip de ten se confruntă cu zone uscate, pielea îmbătrâneşte mai rapid şi este predispusă la iritaţii. Cum se îngrijeşte? Aplicaţi produse hidratante ca bază de machiaj. Utilizaţi intensiv creme hidratante cu un doză dublă de substanţe nutritive înainte de culcare. Vizitaţi un estetician pentru a vă îngriji mai bine tenul uscat. Mezoterapia şi infuzia cu oxigen sunt cele mai bune tratamente de hidratare. Ingredientele hidratante şi nutritive sunt injectate în piele.

TENUL NORMAL

Toate femeile îşi doresc tip de ten, nu-i aşa? Tenul normal este hidratat adecvat, are o nuanţă uniformă şi este lipsit de pete. Îngrijirea tenului normal este foarte uşoară, dar nu puteţi utiliza un număr prea mare de produse. Un demachiant cu acţiune delicată, un produs hidratant cu filtru UV şi o cremă de ochi sunt suficiente. Utilizaţi produse delicate care nu provoacă iritaţii sau deshidratare. Reţineţi că este necesar să utilizaţi creme şi tratamente anti-îmbătrânire în viitor.

TENUL GRAS

Este lucios în zona T (frunte, nas, bărbie) şi este predispus la acnee. Produce o cantitate mare de sebum. Pe de altă parte, tenul gras se poate lăuda cu un nivel bun de hidratare, îmbătrâneşte lent, este dens şi rezistent la iritaţii. Dacă doriţi să îngrijiţi adecvat tenul gras, utilizaţi produse hidratante, cu proprietăţi antibacteriene. Nu utilizaţi produse cu alcool deoarece acestea pot cauza deshidratare şi pot stimula secreţia de sebum. Rezultatul? Dezvoltarea bacteriilor care produc acnee şi declanşarea inflamaţiilor. Efectuaţi tratamente de peeling chimic la un salon de frumuseţe pentru cea mai bună îngrijire a tenului gras. Acizii TCA şi AHA reprezintă cea mai bună alegere.

TENUL MIXT

Este o combinaţie de ten normal sau ten uscat (obraji, tâmple) şi ten gras (frunte, nas, bărbie). Coşurile, punctele negre şi iritaţiile sunt frecvente. Cum se îngrijeşte tenul mixt? Utilizaţi produse care curăţă şi hidratează pielea. Reţineţi să le alegeţi cu atenţie; acestea trebuie să fie concepute pentru îngrijirea părţilor de ten normal, uscat şi gras. Încercaţi tratamentul Dermapen. Acesta implică injectarea pielii pentru o producţie mai mare de colagen şi pentru accelerarea proceselor de reparare a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *