autor
Mădălina

Hidrolaţi faciali. De ce îi folosesc?

Bună, frumoaselor!

Aţi auzit vreodată de hidrolaţi? Presupun că numele în sine nu vă este străin, însă nu sunteţi 100% sigure ce sunt şi de ce sunt mai eficienţi decât loţiunile obişnuite de tonifiere, corect? Ştiţi de ce este important să utilizăm hidrolaţii în timpul verii? Vă invit să citiţi postarea mea de astăzi.

Hidrolatul este apă naturală, produsă prin procesul de distilare a plantei. Plantele, în schimb, sunt distilate la aburi. Prin procesul de hidroliză, toate substanţele valoroase ale plantei sunt conservate. În plus, hidrolaţii sunt excepţional de delicaţi (aceştia nu irită pielea deoarece masarea la nivelul pielii nu este necesară). Mai mult decât atât, aceste produse naturale sunt uşor de utilizat. Tot ce trebuie să faceţi este să le pulverizaţi la nivelul pielii curate din zona feţei şi a decolteului. Un aspect important este că hidrolaţii trebuie să fie absorbiţi complet înainte de a continua cu aplicarea unei creme faciale.

Pulverizez la nivelul tenului meu hidrolat de trandafir (folosesc, de asemenea, hidrolaţi lansaţi de Bioline sau Evree) şi când faţa este încă umedă, aplic uleiul meu preferat de faţă (recent, acesta este Biotherm Blue Therapy Serum). Atunci când uleiul este absorbit la nivelul pielii, aplic crema de noapte, care face parte din aceeaşi gamă Biotherm.

Dimineaţa, doresc să folosesc produse cosmetice cu formulă uşoară pentru a face pielea mai puţin strălucitoare şi, de asemenea, pentru a o proteja împotriva soarelui şi poluării. Din acest motiv, imediat după curăţare, pulverizez faţa cu hidrolat de hamamelis (Bioline) şi aplic un ser uşor al brandului Yves Rocher. Este o cremă specială cu consistenţă extrem de uşoară, aproape apoasă (cremă de netezire pentru ten mixt), care se absoarbe rapid şi nu lasă un strat uleios la nivelul pielii.

Hidrolaţii au încă un avantaj. Mai exact, îi puteţi utiliza pentru tonifierea pielii după procedura de demachiere şi cea de curăţare. De asemenea, aceste produse pot fi adăugate în argila cosmetică, în uleiurile naturale sau pe compresele medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *