autor
Mădălina

Cremă de ochi eficientă. Ce ar trebui să conţină?

Se recomandă aplicarea unei creme de ochi de la o vârstă fragedă deoarece pielea delicată de sub ochi este de câteva ori mai predispusă la acţiunea diferiţilor factori adverşi decât restul feţei. Din acest motiv, primele semne de îmbătrânire care pot fi observate apar la nivelul acestei zone a feţei.

Aţi ajuns la concluzia că a venit timpul să alegeţi o cremă de ochi atunci când aţi observat apariţia ridurilor laba gâştei şi cearcănelor? Bun venit în club!

Chiar dacă nu aţi mai utilizat cremă de ochi şi începeţi să o aplicaţi nu mai devreme decât după observarea primelor schimbări îngrijorătoare care au atins zona de piele de sub ochi, nu este prea târziu. Este mai bine să începeţi să îngrijiţi această zonă a feţei un pic mai târziu, decât să renunţaţi în totalitate. Pielea care beneficiază de numeroase vitamine îşi poate recăpăta condiţia anterioară, ideală. Cheia constă în alegerea unor produse adecvate care pot hrăni, regenera şi înfrumuseţa în mod eficient pilea din zona ochilor.

CE INGREDIENTE AR TREBUI SĂ CONŢINĂ O CREMĂ DE OCHI?

Din experianţa mea şi datorită faptului că am reuşit să învăţ citind diferite reviste şi articole, vă voi prezenta ce substanţe trebuie să conţină o cremă de ochi. Substanţele care îngrijesc cel mai bine această zonă delicată a ochilor. Data viitoare, uitaţi-vă după următoarele ingrediente:

Vitamina C

O idee bună este să căutaţi produse care nu conţin doar substanţe nutritive, ci şi substanţe care conferă luminozitate. Unul dintre aceste ingrediente este vitamina C, care după câteva minute de la aplicare conferă luminozitate şi strălucire pielii. În plus, această substanţă are o acţiune de lungă durată. Inluderea vitaminei C în compoziţia cremelor de ochi conferă produsului capacitatea de a combate radicalii liberi, responsabili cu dezvoltarea şi apariţia semnelor de oboseală, care devin clar vizibile în această zonă a feţei.

Cofeină sau Hesperidină

O cremă de ochi decentă trebuie să conţină şi substanţe care îmbunătăţesc circulaţia la nivelul pielii. Un aditiv sub forma cofeinei sau prezenţa altor substanţe (mă gândesc la cafea sau extract de cafea în acest caz) facilitează reducerea contuziilor, erupţiilor sau hematoamelor minore în zona ochilor. În ceea ce priveşte hesperidina (denumită vitamia P2), care poate fi găsită în fructele citrice, aceasta are acţiune anti-oxidare şi antiiflamatoare.

Vitamina E

Această substanţă, denumită vitamina tinereţii, trebuie inclusă în compoziţia cremelor de ochi. Acest ingredient similar vitaminei C are proprietatea de a neutraliza radicalii liberi, de a proteja epiderma împotriva deteriorării, de a combate deshidratarea pielii şi de a îmbunătăţi elasticitatea. Un aspect de multe ori ignorat, vitamina E poate, de asemenea, reduce eritemele şi umflăturile din jurul ochilor.

Coenzima Q10

Ultima substanţă care merită a fi inclusă în compoziţia cremelor de ochi este coenzima Q10. Acesta este un compus natural al pielii care combină o serie de caracteristici esenţiale. De exemplu, încetineşte procesele de îmbătrânire, măreşte elasticitatea şi nivelul de hidratare, uniformizează nuanţa pielii şi reduce ridurile. Deoarece îngrijeşte pielea sensibilă din jurul ochilor într-un mod complex, coenzima Q10 este un ingredient esenţial în compoziţia cremelor de ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *