autor
Mădălina

Căștile de păr: Articolul meu ESENȚIAL de îngrijire a părului

Hei, hei!

Sunt încântată că vă pot spune din nou bun venit pe blogul meu! 🙂 Astăzi, am pregătit pentru voi și pentru toate cititoarele o postare scurtă despre căștile de păr.

Căștile de păr sunt micile mele comori. Le ador! Părul meu este ondulat de la natură, prin urmare un astfel de accesoriu de păr funcționează perfect pentru mine. Chiar dacă știu să pot trăi și fără căști de păr, am o întreagă colecție.

Astăzi, vă voi spune ce tipuri de căști de păr avem la dispoziție și de ce este benefic să le utilizăm. Dacă v-ați întrebat vreodată care este scopul utilizării căștilor de păr, continuați să citiți această postare.

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Casca de păr. Chiar este necesară?

Ca să spun așa, nu este esențială, dar merită să ai una. De ce? O cască bună de păr te ajută să-ți îngrijești părul, protejându-l împotriva umidității în timp ce faci baie/duș și împotriva deteriorării părului în timpul somnului.

Desigur, acest accesoriu este departe de a fi recunoscut ca ultima tendință și nimeni nu arată ca Marilyn Monroe cu o cască de păr pe cap. Dar facem multe lucruri ciudate pentru a arăta bine, nu-i așa? Cred că din când în când putem arăta mai puțin atractiv, mai ales când nu e nimeni în jur – decât să avem un păr deteriorat și dificil de stilizat. 

Care sunt beneficiile utilizării căștii de păr?

  • Previne încurcarea părului în timpul somnului.
  • Facilitează perierea părului după trezire.
  • Protejează părul împotriva deteriorării și deformării în timpul somnului.
  • Ajută la ridicarea rădăcinilor părului și stimularea volumului.
  • Oferă definiție formei naturale a buclelor.
  • Intensifică efectele obținute în urma diferitelor tratamente de păr.

Ce cască de păr să alegem?

Este timpul pentru o scurtă prezentare a tipurilor de căști de păr disponibile în magazine. Presupun că alegerea unui tip de cască de păr poate provoca ezitări. Știți câte tipuri de căști de păr există? Sunt încântată să vă prezint toate opțiunile disponibile și să vă spun ce cască de păr să alegeți pentru a obține un anumit efect – unele căști de păr sunt mai indicat de folosit noaptea, altele trebuie purtate pe cap pentru o perioadă mai scurtă de timp.

TIPURI DIFERITE DE CĂȘTI DE PĂR

1. Casca de păr de plastic

Este cea mai ieftină și mai accesibilă. Puteți cumpăra o cutie cu 100 de bucăți. În general, sunt de unică folosință, însă știu că aceste accesorii sunt folosite până se dezintegrează în mâini.

La ce vă folosește o cască de păr din plastic? Eu o folosesc când aplic o mască de păr pentru a-i îmbunătăți eficiența. Este o metodă convenabilă deoarece masca de păr trebuie lăsată să acționeze la nivelul părului un pic mai mult și, având o cască de păr pe cap, aveți mai multă libertate de mișcare. Mă refer la faptul să părul este securizat, astfel încât nu aveți de ce să vă faceți griji că veți păta ceva în jur. Cred că prețul pe care trebuie să-l achitați pentru această comoditate este incredibil de mic.

P.S. Unele mărci de frumusețe includ o cască de păr din plastic în pachetul măștilor de păr. 

2. Casca de duș

În ceea ce privește căștile de duș, materialele folosit pentru acest articol precum și modelele sunt, cu siguranță, mai variate. Cu dungi, cu buline, cu flori? Nuanța pielii, roz intens sau verde pastel? Cu fundă sau fără? Credeți-mă, căștile de dus sunt disponibile în toate mărimile, formele și modelele – ar fi păcat să nu aveți una.

Ce sarcini principale are casca de duș? În primul rând, suprafața sa este rezistentă la apă, ceea ce înseamnă că previne udarea părului – gândiți-vă doar la cât de des se întâmplă să doriți să faceți un duș, dar părul este abia spălat? Precum casca de păr din plastic, puteți folosi o cască de duș dacă doriți să intensificați rezultatele oferite de o mască de păr. Împreună cu o baie fierbinte, vă va oferi rezultate similare tratamentului profesional de păr cu aburi.

3. Casca din colesterul

Este un tip foarte interesant de cască de păr – are aspectului unei folii aurii sau a unei pături spațiale (cele care o au în mașină știu la ce mă refer). 

O astfel de cască de păr este folosită pentru o îngrijire a părului mai avansată. Are o caracteristică distinctivă – previne eliminarea căldurii, ceea ce duce la creștetea capacității de absorbție a măștii de păr sau uleiului de păr – mai ales când înfășutați capul într-un prosop. Cu alte cuvine, veți obține rezultate mai bune cu ajutorul acestei căști de păr.

4. Casca de păr din satin

Casca de păr din satin nu este cu nimic specială, însă este un accesoriu foarte util, credeți-mă. La ce puteți folosi casca de păr din satin? La dormit!

Punerea pe cap a unei căști din satin înainte de culcare vă va ajuta să preveniți sau, cel puțin, să reduceți riscul de rupere a părului. Dacă nu vă place să dormiți cu părul strâns în coc deoarece părul are un aspect deformat dimineața, puteți folosi o cască de păr din satin. La trezire, părul nu va mai fi încurcat. De asemenea, casca din satin previne despicarea vârfurilor.

5. Casca de păr din plasă

Ultimul tip de cască de păr este conceput în principal pentru femeile cu păr creț și ondulat. Una dintre metodele de uscare, care previne electrizarea și apariția firelor rebele, este folosirea unei căști de păr din plasă. O astfel de cască (fabricată din material fin de plasă) menține părul în loc și facilitează uscarea cu föhnul, mai ales când folosiți difozorul. La îndepărtarea căștii din plasă, părul este volumizat, fără a fi electizat. Încercați-o!

Și aici se încheie călătoria noastră în lumea minunată a căștilor de păr. Lăsați un comenatariu mai jos și spuneți-mi dacă și voi folosiți căștile de păr.