autor
Mădălina

Am testat & ales cel mai bun ser pentru roșeață facială & capilare sparte

În postarea de astăzi, vă voi spune cum să vă îngrijiți pielea sensibilă și predispusă la roșeață și cum să tratați capilarele sparte. Trebuie să faceți alegeri informate pentru a soluționa astfel de probleme și să oferiți pielii un aspect mai frumos. Poate că sună complicat la început, însă, credeți-mă, trebuie să urmați doar câteva reguli simple. Vă voi dezvălui și care cele mai bune seruri faciale pe care le-am testat și le ador. <3

Care sunt caracteristicile pielii predispuse la cuperoză?

O puteți recunoaște cu ușurință deoarece este mult mai diferită decât majoritatea celorlalte tipuri de piele. În primul rând, este înroșită și îmbujorată aproape tot timpul și prezintă așa numitele vene în formă de pânză de păianjen la suprafață – capilare dilatete vizibile pe față. O astfel de  piele este foarte subțire și condiția sa se înrăutățește din cauze simple precum vremea, activitatea fizică, alimentele picante sau țigările. Nu am reușit să-mi îmbunătățesc condiția pielii predispuse la cuperoză până nu am adăugat un ser facial în rutina mea zilnică de îngrijire a pielii.

Cum se îngrijește piele predispusă la cuperoză?

Vă voi prezeta câteva dintre regulile pe care le respect în fiecare zi. Evident, folosirea unui ser potrivit contează, însă dacă aveți obiceiuri proaste, totul este în zadar. Iată care sunt aceste reguli:

  • alegeți doar produse de îngrijire a pielii cu acțiune moderată
  • evitați următoarele ingrediente cosmetice: SLS, alcool etilic, acetonă, parabeni și parfumuri
  • alegeți produse bogate în extracte de plante, de exemplu, extract de castan sălbatic, Ginkgo, alge și vitamina C și E
  • folosiți un produs hidratant cu SPF50 în fiecare zi
  • atunci când îndepărtați machiajul, nu frecați pielea prea viguros
  • alegeți doar produse potrivite pielii afectate de capilare dilatate și roșeață

Am testat numeroase produse și am ales cel mai bun ser facial pentru ten sensibil și vene în formă de pânză de păianjen. Denumirea acestuia este:

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

Este un alt produs lansat de Nanoil care s-a dovedit a face minuni pentru pielea mea. Mai întâi, dați-mi voie să mă concentrez pe formulă deoarece este cea care face serul să acționeze. Are o listă scurtă de ingrediente – fără parabeni sau pigmenți sintetici. Conține patru extracte din plante cu rol principal: extractul de conuri de chiparos, extractul de tei, extractul de punarnava și extractul de castan sălbatic. Acțiunea acestora este stimulată de propilen glicol și lecitină cu rol de hidratare a pielii. Serul Nanoil reduce imediat roșeața și ameliorează pielea, iar aplicarea regulată diminuează venele în formă de pânză de păianjen și episoadele specifice pielii cuperozice. Acestea abia mai apar acum. Ador faptul că fața mea nu se mai înroșește. Pielea este mai puternică și mai puțin sensibilă la factorii agresivi, extreni. Planta bogată în antioxidanți adăugată în formulă oferă un efect suplimentar de întinerire. Recipientul dispune de un pulverizator convenabil pentru o aplicare super simplă. Serul are o consistență ușoară ca aerul și nu-mi supraîncarcă niciodată fața. Îmi place să-l aplic de două ori pe zi. Camuflează roșeața dimineața și are o acțiune puternică de reparare a pielii în timpul nopții. Cred că prețul este foarte atractiv, în plus, recipientul nu se consumă rapid (50 ml).

website-ul produsului: www.nanoil.ro

Alte seruri eficiente pentru tenul predispus la roșeață, sensibil

Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine

The Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine nu are un aplicator tipic. Se aplică cu ajutorul unei pompițe. Are o listă scurtă de ingrediente naturale – asterii și ovăzul sălbatic sunt ingredientele esențiale. Serul calmează și hidratează imediat pielea înroșită. După folosirea cu regularitate a serului, am observat să fața mea a devenit mai strălucitoare, iar venele în formă de pânză de păianjen și roșeața s-au estompat. Din păcate, există și un aspect care nu-mi place. În definitiv, Nanoil este în fruntea topului dintr-un motiv. Deși The Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine are o consistență ușoară, se absoarbe foarte lent și lasă un strat lipicios pe față. De aceea, l-am folosit doar înainte de culcare.

Origins Dr. Weil Mega-Mushroom Skin Relief Advanced Face Serum

Origins este o altă marcă pe care doresc să o evaluez astăzi. Nu mi-a plăcut acest ser la început din cauza mirosului intens, dar m-am obișnuit rapid. Formula conține numeroase ingredinte naturale, inclusiv ciupercile Reishi, care, cu siguranță, mi-au atras atenția – acestea au rolul de a reduce roșeața, inflamațiile și hiperpigmentația și acesta este efectul pe care l-am observat la nivelul tenului meu. În plus, este un ser care hidratează în profunzime, deci vi-l recomand dacă aveți pielea deshidratată. Prețul depinde de cantitatea aleasă deoarece există trei variante dintre care puteți alege: 30, 50 și 100 ml. Eu am ales recipientul de 50 ml pentru început.

Dior Capture Youth Redness Soother 

Acesta a fost primul meu produs de la Dior. Ca să fiu sinceră, l-am ales datorită culorii superbe a recipientului, reputației mărcii și promisiunilor de pe website-ul oficial că produsul acționează minunat. Din păcate, nu pot fi de acord. Nu pot spune că nu acționează bine deoarece estompează petele pigmentare, reduce aspectul venelor în formă de pânză de păianjen și roșeața, însă asta este tot. Mă așteptam la mai mult de la un produs atât de costisitor. Este ușor de aplicat și este comercializat într-un recipient care nu s-a consumat rapid, însă nu-l voi mai cumpăra. Totuși, vă recomand să-l testați dacă prețul nu vă sperie.

La Roche Posay Rosaliac AR Intense 

Acesta este cel mai ieftin produs din clasificarea de astăzi. Serul La Roche-Posay are un preț atractiv și oferă o cantitate mare de produs. Este, de asemenea, disponibil pe scară largă. Are o textură diferită de a altor seruri pe care le-am încercat. Este ca un gel și se aplică cu o pompiță. Din păcate, nu putem vedea cât produs rămâne în recipient. Îmi place lipsa mirosului deoarece este mai delicat la nivelul pielii sensibile. În ceea ce privește efectele, au nevoie de mult timp pentru a-și face apariția și nici nu sunt spectaculoase. Pielea devine mai rezistentă la condițiile externe și la iritații. Din păcate, La Roche Posay Rosaliac AR Intense nu mi-a redus venele în formă de pânză de păianjen sau roșeața de pe față, însă poate că avea nevoie de mai mult timp.

Am testat numeroase seruri faciale. Există câteva produse eficiente, însă Nanoil este singurul care acționează incredibil. 

Vă aștept comentariile despre ce produs pare a fi cel mai interesant și despre cum vă îngrijiți tenul sensibil. <3