autor
Mădălina

Cele mai bune sfaturi de îngrijire a părului? Ce spuneți de balsamurile de scalp?

Hei, fetelor!

Presupun că am acordat întotdeauna o atenție specială părului meu. În afară de folosirea produselor obișnuite de îngrijire a părului precum măști, șampoane și fiole, am aplicat cu regularitate și balsamuri de scalp. Chiar acționează? Sunt la fel de eficiente precum susțin producătorii? Cum se aplică? Continuați să citiți pentru a afla.

Ce este un balsam de scalp?

Balsamul de scalp (cunoscut și ca loțiune de scalp) este un produs de îngrijire a părului care trebuie aplicat la nivelul scalpului și rădăcinilor părului pentru a obține efectele dorite. Cele mai populare balsamuri de scalp combat căderea părului și ajută la stimularea creșterii părului. Desigur, puteți prepara un balsam de scalp și acasă sau puteți cumpăra unul comercial din magazine. În majoritatea cazurilor, balsamurile de scalp sunt alcătuite din extracte de plante, uleiuri naturale și vitamine. Sunt sigură că aveți deja majoritatea ingredientelor necesare pentru preparerea unui balsam de scalp în dulap. Ce trebuie să meționez însă este că o loțiune de scalp preparată acasă trebuie folosită în 7 zile. De asemenea, trebuie păstrată la frigider.

Care sunt beneficiile folosirii unui balsam de scalp?

Efectele oferite de un balsam de scalp includ:

  • stimularea foliculilor și îngrijirea pielii scalpului.
  • echilibrarea secreției de sebum.
  • hidratarea și hrănirea părului.
  • consolidarea părului.
  • volumizarea părului.
  • menținerea prospețimii rădăcinilor părului pentru mai mult timp.
  • prevenirea multimplicării bacteriilor.

Cum vă puteți prepara propriul balsam de scalp acasă?

Mai jos, veți găsi câteva rețete pentru balsamuri de scalp DIY. Am testat majoritatea dintre acestea și de aceea vi le recomand din toată inima.

1. Balsam de scalp pe bază de schinduf pentru prevenirea căderii părului

Luați o cană. Puneți o lingură de pudră de boabe de schinduf și turnați apă fiartă. Infuzia va fi gata în 15 minute. După ce se răcește, puteți aplica balsamul de scalp la nivelul părului. De știu este că schinduful are o aromă asemănătoare supei de pui, ceea ce, desigur, nu este pe placul tuturor. 

2. Balsam de scalp cu sirop de plante pentru creșterea părului

La început trebuie să vă avertizez că majoritatea siropurilor de plante conțin alcool, care poate irita scalpul. Totuși, dacă vă hotărâți să îl folosiți, combinați-l cu apă în proporție de 1:2. Puteți folosi acest balsam de păr în fiecare zi. Vă recomand, de asemenea, să observați condiția scalpului.

3. Balsam de scalp cu lămâie pentru prevenirea și tratarea scalpului gras

Folosesc acest produs de înfrumusețare ca un balsam de scalp leave-in – dar doar la nivelul scalpului curat. Dacă doriți să preparați un astfel de balsam de scalp, stoarceți o jumătate de lămâie și combinați cu apă.

4. Balsam de scalp pe bază de ceapă pentru stimularea creșterii părului

Într-adevăr, ceapa poate stimula foliculii pentru o creștere mai rapidă a părului. Răzuiți leguma. Apoi, combinați cu apă sau aplicați direct la nivelul scalpului fără a dilua cu apă. Lăsați să acționeze două sau trei ore înainte de a spăla părul.

Cum se aplică balsamurile de scalp?

Ei bine, balsamul de scalp trebuie aplicat cu regularitate, în fiecare zi, dacă doriți să obțineți rezultate satisfăcătoare. Există balsamuri de scalp care trebuie aplicate înainte sau după spălare. În majoritatea cazurilor, un balsam de scalp trebuie lăsat să acționeze la nivelul scalpului câteva ore, în caz contrar, nu va oferi rezultate. Dacă doriți să facilitați aplicarea, vă recomand să folosiți un recipient cu pulverizator sau o pipetă. În plus, balsamul de scalp trebuie aplicat doză cu doză, distribuind produsul uniform de-a lungul cărărilor create de fiecare secționare a părului. Nu în ultimul rând, rețineți să masați balsamul de scalp în piele. Aceasta va accelera absorbția și va îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul scalpului.