autor
Mădălina
măştilor faciale

Evitaţi aceste greşeli de aplicare a măştilor faciale de tip foaie

Bună, fetelor!

Măştile de tip foaie au devenit un adevărat trend în prezent. Acestea conţin componente naturale şi sunt extrem de eficiente, însă utilizarea poate fi un pic dificilă. Citiţi mai departe ce nu ar trebui să faceţi niciodată atunci când aplicaţi aceste produse cosmetice.

În primul rând, nu îndepăraţi folia de protecţie. Această folie de protecţie este necesară în timpul aplicării. Datorită foliei, masca dumneavoastră nu se va mototoli în ambalaj, va fi uşor de scos şi despăturit. În orice caz, înainte de aplicarea măştii la nivelul tenului, îndepărtaţi folia, care poate împiedica absorbţia ingredientelor nutritive. În plus, masca cu folia aplicată nu se va aşeza bine la nivelul feţei.

În al doilea rând, masca de tip foaie nu aderă pe suprafaţa pielii. Masca foaie trebuie presată pe faţă, pentru ca aerul, impurităţile şi alte elemente să nu pătrundă dedesubt şi să-i împiedice acţiunea. Reţineţi să potriviţi bine orificiile măştii la nivelul ochilor şi gurii. Neteziţi toate zonele neregulate cu ajutorul degetelor; încercaţi să nu întindeţi masca peste faţă, pentru a nu o deteriora şi pentru a nu provica iritaţii la nivelul pielii.

În al treilea rând, nu aplicaţi masca peste machiaj. Deşi poate suna ciudat, unele fete aplică masca foaie peste machiaj. După cum vă puteţi da seama, o astfel de utilizare nu va aduce niciun fel de rezultate. Componentele nu vor avea nicio şansă de fi absorbite în straturile profunde ale pielii. În plus, textura măştii va provoca scurgerea produselor de machiaj pe toată faţa. Prin urmare, reţineţi întotdeauna să îndepărtaţi machiajul şi să vă curăţaţi tenul înainte de a aplica masca.

În al patrulea rând, nu lăsaţi masca sub formă de foaie la nivelul tenului prea mult sau prea puţin timp. Dacă lăsaţi masca la nivelul tenului prea puţin timp, acest lucru va afecta negativ acţiunea şi efectele măştii. Componentele conţinute în mască nu vor avea timp să se absoarbă şi nu vor hrăni adecvat pielea. Dacă masca este lăsată un timp prea îndelungat, puteţi provoca iritaţii la nivelul pielii. În plus, foaia de mască se usucă şi are un impact negativ asupra pielii — va absorbi toate substanţele hrănitoare şi va cauza deshidratare.

În al cincilea rând, utilizaţi toată esenţa măştii de tip foaie. Despachetaţi masca şi o aplicaţi pe faţă, apoi aruncaţi ambalajul în care a rămas o cantitate mare de ser. Nici nu realizaţi cât de multe componente benefice sunt irosite. Data viitoare, puteţi masa tot ce a rămas în ambalaj la nivelul pielii, după care aşteptaţi câteva momente pentru a se usca. Puteţi, de asemenea, turna serul într-un recipient mic şi păstra pentru o viitoare aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *