autor
Mădălina

5 minute pentru un ten mai tânăr şi mai frumos. Masajul de dimineaţă şi produse cosmetice nutritive

Bună!

Ce ar trebui să facem pentru un aspect frumos? Veţi fi surprinse dacă vă spune că doar 5 minute pe zi dedicate tenului dumneavoastră (îngrijire + masaj) sunt suficiente? Descoperiţi metodele mele, cum îmi exersez muşchii faciali şi ce produse folosesc pentru a-mi menţine aspectul plin de tinereţe. Lectură plăcută!

În primul rând, masajul facial

Cel mai benefic aspect referitor la masaj este că puteţi face asta în timp ce staţi în pat, acoperite cu pătura. Dacă este efectuat corect, muşchii faciali vor rămâne fermi pentru mult timp şi astfel veşi veneficia de un ten neted şi tânăr. Din păcate, masajul nu face mare lucru în legătură cu liniile de expresie. Totuşi, vă va ajuta să luptaţi împotriva apariţiei bărbiei duble, gâtului ridat şi obrajilor căzuţi. Cum să exersaţi muşchii faciali? Flexaţi muşchii maxilarului prin mişcarea acestuia înainte şi înapoi în fiecare zi.

În al doilea rând, masajul muşchilor ochilor

Acest tip de masaj ajută la stimularea circulaţiei sanguine la nicelul celulelor pielii situate în zona ochilor. Astfel, ridurile vor fi netezite, pielea va deveni mai suplă, pleoapele nu vor mai avea un aspect căzut, iar ochii vor arăta mai mari şi mai frumoşi. Drept consecinţă, machiajul va fi mai uşor de aplicat. Cum să masaţi muşchii din zona ochilor? Uitaţi-vă în sus şi folosiţi degetul arătător şi pe cel din mijloc pentru a ridica pleoapa inferioară. Dacă simţiţi o senzaţie uşoară de tremur şi muşchi tensionaţi, exerciţiul este efectuat corect. Apoi, relaxaţi muşchii prin închiderea şi deschiderea repetată a ochilor.

În al treilea rând, curăţarea tenului

Înainte de a aplica produse cosmetice de îngrijire şi de machiaj, asiguraţi-vă că tenul este curăţat în profunzime. Dacă nu, ştergeţi pielea utilizând un produs delicat şi un toner. Astfel, veţi îndepărta murdăria, sebumul şi punctele negre. Reţineţi să potriviţi produsele cosmetice cu tipul dumneavoastră de ten. În plus, hidratarea pielii este un aspect deosebit de important – bariera lipidică de protecţie nu trebuie deteriorată. Pe de altă parte, în timpul îndepărtării excesului de sebum, faceţi tot posibilul să nu deshidrataţi pielea.

În al patrulea rând, aplicaţi ser hrănitor

Serul este un produs cosmetic incredibil care hrăneşte pielea în profunzime şi regenerează tenul. Conţine numeroase substanţe de origine naturală, în cantităţi mult mai mari decât în produsele cosmetice obişnuite din farmacii. Puteţi utiliza seruri dimineaţa şi seara. Reţineţi că curăţaţi tenul înainte de aplicarea unui ser. În general, cele mai bune rezultate sunt obţinute prin aplicarea serurilor pe bază de uleiuri cosmetice.

În al cincilea rând, hidratarea pielii

Aceasta este o etapă foarte importantă în îngrijirea din timpul dimineţii şi serii. Hidratarea regulată previne îmbătrânirea prematură, decolorarea şi lăsarea pielii. Potriviţi produsul de hidratare tipului dumneavoastră de ten – aplicaţi cu regularitate respectând instrucţiunile de utilizare incluse în prospect. Unele produse cosmetice cu acţiune de hidratare pot fi utilizate şi ca bază de machiaj, altele conţin filtre de protecţie solară, iar altele au acţiune de calmare a iritaţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *