autor
Mădălina

5 metode de obținere a unui păr strălucitor: uleiuri, măști și altele

Doamnelor,

Poate că multe dintre voi vă întrebați care sunt cele mai eficiente metode de a oferi părului un plus de strălucire. Chiar dacă totul pare a fi în regulă – părul este sănătos și puternic – podoaba capilară este lipsită de strălucire. Obișnuiam să am aceeași problemă până când am încercat câteva soluții descoperite online. Desigur, nu toate metodele de stimulare a strălucirii părului au funcționat, prin urmare, nu vi le voi prezenta pe toate. În schimb, mă voi concentra pe soluțiile care mi-au oferit strălucirea dorită. Interesate? Captivate? Continuați să citiți atunci.

De ce își pierde părul strălucirea?

Probabil că nu veți fi deloc surprinse dacă voi spune că există numeroase cauze pentru care părul își pierde strălucirea. Totuși, să le menționăm pe cele mai importante. De cele mai multe ori, părul are un aspect mat și tern din cauza deshidratării, oboselii, etc. Este logic că atunci când părul este deteriorat, își pierde strălucirea. Ce vă poate surprinde este că aceasta este doar o cauză indirectă a aspectului mat al părului. Știți, într-adevăr, ce duce la pierderea strălucirii părului sau, mai simplu spus, ce cauzează deteriorarea părului?

Părul nostru își pierde strălucirea atunci când:

  • este vopsit sau oxigenat cu regularitate
  • nu urmăm o alimentație sănătoasă și bogată în substanțe nutritive
  • folosim produse nepotrivite de îngrijire a părului (de ex. șampoane)
  • expunem părul în mod regulat la stilizare termică
  • nu-l descurcăm des sau nu-l strângem înainte de culcare

Cum să ne asigurăm că părul nu își pierde strălucirea?

Partea esențială este să reținem regulile de bază ale îngrijirii părului care includ: hidratarea, hrănirea și regenerarea. În afara acestora, trebuie să rețineți să oferiți părului substanțe nutritive esențiale (minerale, vitamine, acizi grași), consumând produse alimentare potrivite, adoptând o alimentație bine echilibrate și administrând suplimentele alimentare. Totuși, nu trebuie să administrați excesiv suplimente alimentare deoarece o îngrijire adecvată a părului acoperă aproximativ 90% din nevoile părului de a rămâne sănătos, puternic și stălucitor.

Atunci când practicile obișnuite de îngrijire a părului nu sunt suficiente, o idee bună este să introducem metode suplimentare de redare a strălucirii părului. Și aici opțiunile sunt numeroase. De exemplu, puteți vizita un salon de îngrijire profesională a părului și solicita un tratament de stimulare a strălucirii, sau puteți – ca mine – opta pentru remedii efectuate acasă. Ce remedii efectuate acasă?

Metodele mele eficiente de a obține păr strălucitor

Vă prezint aici cele mai eficiente metode încercate și testate personal pentru a obține părul strălucitor pe care vi l-ați dorit întotdeauna. Credeți-mă, trebuie să le încercați dacă vă confruntați cu un păr lipsit de strălucire.

#1 Mască de păr pe bază de ou & avocado

O metodă imbatabilă de obținere a unui păr sănătos și strălucitor este masca de păr pe bază de ou. Desigur, nu aș fi eu dacă nu aș schimba ceva, prin urmare prezența fructului de avocado. Fructul verde conține un număr masiv de acizi omega prețioși de care părul are nevoie. Combinat cu proteinele de ou, aceste două ingrediente formează o bombă regenerativă pentru păr – consolidează, previne subțierea și, evident, oferă strălucire. Cum se prepară masca de păr pe bază de ou și avocado? Amestecați 1 avocado și 2 ouă, aplicați pasta pe părul umed și înfășurați capul cu un prosop cald. Lăsați masca să acționeze aproximativ 30 de minute. Clătiți așa cum cătiți de obicei orice produs de îngrijire a părului.

#2 Spălarea părului cu apă & cidru

Evident, această lista nu ar fi completă fără spălarea părului cu oțet. După părerea mea, cea mai bună este spălarea părului cu cidru, înlocitorul meu pentru această soluție de spălare a părului de școală veche pe bază de oțet. Poate că unele dintre voi vor fi descirajate de miros, însă după părerea mea această soluție de spălare a părului pe bază de apă și cidru oferă rezultate uimitoare – câteodată avantajele întrec dezavantajele, corect? Cum acționează această soluție de păr? În primul rând, echilibrează și menține părul și nivelul pH-ului pielii. În al doilea rând, apa și cidrul închid cuticulele părului, ceea ce rezultă într-un păr mai neted, mai catifelat și mai strălucitor.

#3 Spălarea părului cu bere

O altă metodă la fel de eficientă, însă – trebuie să recunosc – folosită mai puțin de mine este tratarea părului cu bere. Poate că nu știați, dar berea este un produs minunat de îngrijire a părului! Conține numeroase vitamine B, zaharoza si maltoza – substanțe cu rol de hrănire și consolidare a structurii părului. Deci, să trecem la cea mai importantă parte: Cum se prepară soluția de spălare a părului pe bază de bere? Mai întâi, luați din frigider berea și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei. Chiar mai indicat este să o deschideți pentru a permite eliminarea gazului din sticlă. Apoi, trebuie doar să spălați părul ca de obicei și să clătiți părul cu berea proaspătă. Efectele minunate sunt garantate.

#4 Tratamentul de păr cu ulei

Și iată încă o metodă care mă ajută să mă bucur de un păr strălucitor, pe care o folosesc destul de regulat. Acesta este mult apreciatul tratament de păr cu ulei. Nu puteam să nu menționez puterea uleiurilor naturale aici deoarece – pentru mine – tratarea părului cu uleiuri naturale este esența îngrijirii părului. Desigur, vă puteți juca cu uleiurile – le puteți aplica pe părul umed/uscat, doar pe scalp, pe întreaga lungime a părului sau le puteți combina cu o mască de păr; pot enumera la nesfârșit metodele de aplicare. De fapt, modurile de aplicare a uleiurilor naturale la nivelul părului sunt la fel de multe precum uleiurile naturale – adică nenumărate. Dar dacă ar fi să vă recomand un ulei, v-aș spune să optați pentru un amestec de ulei de argan și ulei de ricin. Din punctul meu de vedere, uleiul de ricin are cel mai puternic efect de stimulare a strălucirii și de îmbunătățire a procesului de creștere a părului. Uleiul de argan s-a dovedit a fi un expert în regenerare, revitalizare și nutriție.

#5 Perierea părului cu regularitate

La sfârșit, vă propun o metodă care, după părerea mea, este foarte eficientă în ciuda faptului că este neglijată. Mă refer la perierea părului. Cred că majoritatea dintre noi facem asta doar de două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare. Unele dintre noi, de asemenea, descurcăm părul înainte de șamponare. Ei bine, îmi pare rău că trebuie să vă anunț, dar acestea nu sunt obiceiuri bune de îngrijire a părului. Știți de ce ar trebui să periați părul mai des? Deoarece în acest mod ajutați scalpul să elimine praful și impuritățile, preveniți încurcarea care duce la deteriorarea și ruperea părului și, în plus, acest obicei redă strălucirea naturală a părului! Evident, vă sugerez să folosiți o perie din peri naturali deoarece periile din plastic sunt de obicei problematice. Singura excepție aici este Tangle Teezer, pe care multe femei o adoră.

Asta este tot ce doream să vă spun despre metodele mele naturale, cu eficiență demonstrată de a oferi un plus de strălucire părului. Vă aștept opiniile și comentariile.