autor
Mădălina

Topul greșelilor în tratamentul de păr cu ulei. Și eu obișnuiam să le fac!

Puteți folosi timpul petrecut acasă în mod inteligent, de exemplu, efectuând unele tratamente de înfrumusețare. Unul dintre cele mai eficiente tratamente de păr implică folosirea uleiurilor naturale. Cum se efectuează fără a face greșeli? Se pare că aplicarea acestei măști simple de păr provoacă unele probleme. De aceea, m-am hotărât să vă spun ce SĂ NU FACEȚI atunci când aplicați uleiurile de păr. Relaxați-vă și citiți care sunt cele mai populare greșeli în tratamentul de păr cu ulei!

1. Aplicarea uleiului pe părul și scalpul nespălate

Știu că una dintre metode arată că puteți splica uleiul pe părul uscat, însă părul trebuie să fie curat! Dacă ați folosit spray, spumă sau gel de păr pentru a crea un stil elegant cu o zi înainte, atunci, cu siguranță, produsul s-a depus pe suprafața părului. În consecință, uleiul de păr nu va putea trece prin această crustă, astfel încât tratamentul cu ulei vă va oferi rezultate deplorabile. Este mai bine să spălați părul și să eliminați sebumul, praful și toxinele, și apoi să apliați uleiul de părul umed, absorbant și uscat cu prosopul.

2. Aplicarea unei cantități prea mari de ulei

Din păcate, se întâmplă frecvent. Este o problemă comună în special printre novice. Din nefericire, majoritatea femeilor aplică o cantitate prea mare de ulei de păr. Surprinzător, aproximativ 5 ml, sau o lingură, este suficient pentru a acoperi părul lung până la umeri. Serios, nu aveți nevoie de mai mult.

Ideal, începeți să distribuiți uleiul pe scalp și, treptat, pe lungimea părului. Apoi, folosiți o perie cu dinți rari și periați părul – astfel, veți distribui uniform uleiul de la rădăcini până la vârfuri. Lăsați uleiul să acționeze 30 de minute sau mai mult, în funcție de timpul pe care-l aveți la dispoziție.

3. Alegerea unui ulei neadecvat

Trebuie să alegeți un ulei care să se potrivească tipul dumneavoastră de păr sau, mai exact, porozității părului. Există trei tipuri de porozitate a părului: redusă, medie, ridicată, deci părul vostru intră într-una dintre aceste categorii.

Pentru a simplifica lucrurile, efectuați un test de porozitate a părului (online) și aflați ce tip este părul vostru. Eu am efectuat testul pe website-ul Nanoil. Îmi place să fac cumpărături acolo deoarece au uleiuri de păr minunate și amestecuri personalizate în funcție de tipul de porozitate a părului. De ce nu vă convingeți singure? Vizitați nanoil.us pentru a descoperi cele mai bune uleiuri pentru tipul vostru de păr.

4. Clătirea necorespunzătoare a uleiului

Dați-mi voie să ghicesc. Clătiți uleiul folosind un șampon, chiar și de două ori la rând, dar părul tot are un aspect uleios? Aceasta este o greșeală frecevntă. Particulele de ulei se acumulează pe suprafața părului și nu le puteți îndepărta cu apă și un șampon delicat, totuși nici nu doriți să folosiți șampoane comedogenice, pline de SLS-uri.

Haideți să vă dezvălui un truc pe care îl folosesc întotdeauna: înainte de șamponare, atunci când părul încă este acoperit cu ulei, aplicați o mască de păr sau un balsam doar pentru un moment. Apoi, clătiți părul și folosiți un șampon. Acest truc simplu vă permite să eliminați uleiul, astfel încât părul va arăta perfect după spălare. Trebuie să-l testați!

Aproape fiecare utilizatoare de ulei comite aceste 4 greșeli care face inutil tratamentul de păr cu ulei. Evitați-le șo alegeți doar uleiuri de calitate, presate la rece, nerafinate și certificate!