autor
Mădălina

Dispozitive utile de îngrijire a părului – alegerile mele de top

Cele mai bune dispozitive de îngrijire a părului? Vă prezint un TOP cu 6 produse pe care doresc să vi le dezvălui în această postare. Lectură plăcută!

Îmi complimentați câteodată părul, întrebându-mă care sunt sursele de inspirațiile pentru coafurile mele și ce fac pentru ca podoaba mea capilară să arate așa. Răspunsul este simplu: testez noi soluții și dispozitive interesante de îngrijire a părului. Dați-mi voie să menționez că nu toate experiementele sunt reușite, însă sunt unele produse fără de care nu-mi pot imagina îngrijirea zilnică a părului.

Iată TOPUL CELOR 6 DISPOZITIVE DE PĂR. Fiecare este descris pe scurt pentru ca voi să știți la ce vă puteți aștepta și dacă este o soluție care va funcționa pentru voi și părul vostru.

CELE MAI BUNE DISPOZITIVE DE ÎNGRIJIRE A PĂRULUI.

1. Casca termică de păr

Există diferite căști dintre care puteți alege și o cască de duș care protejează părul împotriva umidității probabil că este cea mai populară. Aș dori să vă atrag atenția la căștile termice – subapreciate în mod greșit, acestea duc îngrijirea părului la un nou nivel.

Cum acționează o cască de păr fierbinte? Este simplu: purtată pe părul acoperit, de exemplu, cu o mască sau ulei de păr creează condiții perfecte pentru un tratament eficient. Menține temperatura și umiditatea care îmbunătățesc absorbția ingredientelor în păr. 

2. Bentița de pluș

O altă sugestie combină un accesoriu practic cu aspectul fermecător – o bentiță care previne căderea părului pe față, de ex. când părul este acoperit cu o mască. Puteți găsi diferite versiuni (eu am o bentiță moale Glov Bunny Ears Pink), de ex. urechi de iepuraș, funde de pluș etc.

La ce puteți folosi o bentiță de păr? În afară că este moale, confortabilă și drăguță, protejează părul împotriva produselor uleioase pe care le aplicați pe pielea facială.

3. Turban moale de înfășurat părul cu nasturi de închidere

Sunt sigură că știți deja că uscarea naturală a părului este cea mai benefică pentru păr. Înfășurați părul într-un prosop care absoarbe apa și lasați-l în jurul capului câteva minute. Din păcate, câteodată este dificil să obținem un turban drăguț și simplu în jurul capului, nu-i așa? Vă prezint un produs minunat, adică turbanul din microfibre de înfășurat în jurul capului cu un nasture pentru fixare facilă. Rapid, confortabil, fără risc de alunecare.

4. Recipiente din metal pentru produse DIY

Topul listei mele de produse de îngrijire a părului include și borcanele din metal pentru depozitarea tratamentelor mele DIY. Este un produs util – am câteva de diferite tipuri și dimensiuni. Datorită acestora, nu trebuie să mai arunc un produs dacă îmi mai rămâne un pic după o singură folosire. 

5. Elastice de păr din catifea și satin

Un elastic gros este un alt produs de care nu mă pot lipsi. Elasticele mari, delicate sunt perfecte pentru a crea un coc frumos, o coadă de cal sau împletită cu un aspect încântător. Colecția mea include diferite elastice din catifea și satin și chiar și unul din mătase!

De ce listez elasticele aici? Au un impact asupra aspectului părului? Aceste elastice reprezintă o competiție puternică pentru incisibobble deoarece sunt delicate, alunecă fără probleme pe păr, arată superb, fără a trage sau strânge părul prea tare. Pentru mine, este ca o reîntoarcere în anii ’90, atunci când elasticele masive erau în vogă.

6. Aparat de masaj pentru scalp

Ultimul, dar nu cel din urmă! Bijuteria mea personală în îngrijirea părului: un aparat de masaj pentru scalp care arată ca un tel de bătut ouăle. Vorbesc serios! Arată ciudat și arăt ciudat când îl folosesc, dar FACE MINUNI. Este o formă de relaxare și de stimulare a microcirculației scalpului. Aceasta, în schimb, vă ajută să obțineți un păr mai sănătos, mai puternic și mai voluminos.