autor
Mădălina

Cum să ne îngrijim ochii în timpul verii? Lentile cu filtru

Un bun venit călduros tuturor!

Sunt absolut convinsă că sunteţi conştiente de importanţa protejării ochilor împotriva razelor solare. Aplicaţi loţiuni de protecţie solară, vă protejaţi faţa cu pălării cu boruri largi şi aplicaţi folie specială pe geamurile maşinii. Dar cum vă protejaţi ochii? Din păcate, ochelarii de soare obişnuiţi, cumpăraţi de pe stradă nu ajută foarte mult. Dacă doriţi să beneficiaţi de o stare bună de sănătate a ochilor, purtaţi lentile cu filtru ridicat.

Cum vă afectează vederea razele UV?

Sunt absolut convinsă că nu trebuie să vă reamintesc că radiaţiile UVA şi UVB sunt distructive pentru piele şi păr. Acestea cauzează riduri, pete pigmentate şi, în cazuri extreme, chiar cancer. Cum ne afectează razele solare ochii? Lipsa protecţiei la nivelul ochilor poate duce la inflamaţii sau la arderea corneei şi sacului conjunctival, cataractă şi degenerenţe maculare. În plus, puteţi suferi de: durere, lăcrimarea ochilor, senzaţie de ochi uscaţi. Dacă ochii sunt expuşi la acţiunea radiaţiilor UV pentru mult timp, există riscul de apariţie a excrescenţelor tari şi chiar a cancerului la nivelul ochilor. Iar acestea necesită tratamente chirurgicale.

Cum ne protejăm ochii împotriva radiaţiilor nocive?

Este simplu! Tot ce trebuie să faceţi este să purtaţi ochelari de soare. Din acelaşi motiv, ar trebui să purtaţi ochelari de soare chiar şi iarna, în special când mergeţi la plimbare sau la ski. Un fapt interesant este că puteţi considera ochelarii de soare drept accesoriu, potrivindu-i în funcţie de vestimentaţie, ocazie sau machiaj. În orice caz, cel mai important aspect este să achiziţionaţi o pereche cu un filtru adecvat de protecţie solară. Prin urmare, la selectarea ochelarilor de soare, reţineţi următoarele aspecte:

  • ochelarii de soare nu protejează doar ochii, ci şi pielea din zona delicată a ochilor;
  • purtaţi doar ochelari cu certificat de siguranţă;
  • deşi acum nu suferiţi de nicio afecţiune, acest lucru se poate schimba în viitor (problemele de ochi pot apărea odată cu vârsta);
  • alegeţi tipuri de lentile conform nivelului de expunere la soare: categoria 1 sau 2 sunt cele mai bune tipuri pentru protecţia împotriva expunerii moderate la soare, categoria 3 facilitează conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, iar categoria 4 este utilă pentru toţi amatorii de ski şi cei plecaţi în vacanţă;
  • achiziţionaţi lentile cu filtru de protecţie solară doar din locuri autorizate.

Fetelor, cum vă protejaţi ochii împotriva soarelui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *