autor
Mădălina

FARDUL DE OBRAZ PERFECT ESTE MAI APROAPE DECÂT CREDEŢI – Ce trebuie să ştim despre obrajii fardaţi în roşu aprins?

Bună, fetelor!

Astăzi, în sfârşit, am decis să postez acest articol promis de mult timp despre fardurile de obraz. Ştiu că multe dintre dumneavoastră sunteţi interesate de această problemă, deoarece primesc deseori mesaje de la voi în care întrebaţi care fard de obraz este cel mai bun şi cum trebuie aplicat. De asemenea, m-aţi întrebat dacă merită să cumpărăm palete complete cu fard de obraz, bronzante şi iluminatoare. În plus, întrebaţi dacă există un fard de obraz universal, unul care să se potrivească oricărei femei şi oricărui tip de ten. Vă pot spune chiar acum că da, un astfel de fard de obraz există (phew!), însă vă voi spune mai multe despre acesta ceva mai târziu. Mai întâi, trebuie să vă spun ce trebuie să ştiţi despre fardurile de obraz. Luaţi-vă cana, faceţi o cafea, relaxaţi-vă şi să începem!

DE CE AVEM NEVOIE DE UN FARD DE OBRAZ?

Hmmm… cum să vă explic asta în cel mai simplu mod… Vă amintiţi scenele din comediile romatice în care eroinele au tendinţa de a-şi ciupi obrajii înainte de a întâlni “eroul”, pentru a le conferi o nuanţă uşor rozalie? Acest truc de frumuseţe a fost folosit încă din era victoriană (cred că toate admiratoarele cărţilor de Jane Austen ştiu foarte bine acest lucru). Obrajii delicat înroşiţi adaugă farmec, prospeţime şi atracţie întregului chip. Fardurile de obraji ne fac să avem un aspect mai tânăr, mai frumos şi mai sănătos. Cu alte cuvinte – un fard de obraz este o invenţie ingenioasă care nu numai că ne subliniază frumuseţea, dar arată, de asemenea, că avem un ten sănătos. 😉 Într-adevăr.

FARD DE OBRAZ – CUM, CU CE, UNDE TREBUIE APLICAT?

Fardurile de obraz pot fi cumpărate separat prin selectarea acestora dintr-o gamă completă de culori – de la cele extrem de închise, până la cele incredibil de subtile în nuanţe rozalii, de la cele sclipitoare, până la cele mate şi aşa mai departe. În orice caz, de multe ori putem găsi palete de conturare a feţei, care conţin întregul set de produse, şi anume un fard de obraz, un bronzant şi un iluminator. Trebuie să fie un tip de set de produse cosmetice tot-în-unul. Datorită unor astfel de produse, problema conturării feţei ar trebui să fie rezolvată. Cu alte cuvinte, aplicaţi roz acolo unde aveţi nevoie, iluminaţi acolo unde doriţi ca faţa dumneavoastră să lucească şi întunecaţi zonele corespunzătoare 😉

Sunt bune aceste palete? Daţi-mi voie să vă dau un răspuns direct. NU… cu excepţia cazului în care sunt costisitoare (din păcate), paletele de machiaj de prestigiu au preţuri care ating venitul anual al persoanelor care trăiesc în lumea a treia. Brandurile de prestigiu au grijă ca fiecare produs din conţnutul paletei să aibă calitate superioară, însă cele concepute pentru persoanele obişnuite… sunt destul de riscante. În cele mai multe cazuri, există întotdeauna un produs mai puţin calitativ decât celelalte sau un produs a cărui nuanţă nu ne impresionează. Prin urmare, vă sugerez să cumpăraţi fiecare produs separat, cu excepţia cazului în care aveţi o mulţime de bani de cheltuit şi nicio reticenţă cu privire la achiziţionarea unei palete de conturare a feţei care costă o sumă considerabilă de bani.

PRIMUL FARD DE OBRAZ – PE CARE SĂ-L ALEGEM?

Dacă nu aţi mai încercat să folosiţi un fard de obraz, vă recomand să cumpăraţi unul care nu vă va afecta tenul. Cu alte cuvinte, cumpăraţi un produs care nu va lăsa pete inestetice, rozalii la nivelul obrajilor. Una dintre cele mai bune opţiuni este de a cumpăra un produs iconic, iubit de staruri şi celebrităţi.

Vorbesc despre Bene Tint lansat de Benefit, care este un fard de obraz cunoscut de multă vreme şi care poate fi aplicat pe obraji şi pe buze. În principiu, acest produs are formă lichidă. Are culoarea roşu sângeriu, iar atunci când este aplicat pe obrazi se transformă într-o nuanţă foarte subtilă. Bene Tint poate fi achiziţionat fie într-un recipient mare, fie într-unul mic. În ceea ce priveşte modul de aplicare, cea mai uşoară metodă este de a lua o pensulă şi de a aplica un X în partea superioară a pomeţilor. Apoi, utilizaţi vârfurile degetelor pentru a-l distribui. Fardul de obraz trebuie să se amestece cu culoarea machiajului tenului. Produsul cosmetic nu doar că se va potrivi fiecărui tip de ten, ci şi va adăuga o nuanţă frumoasă de roşu buzelor. Bene Tint este rezistent şi se menţine la nivelul feţei timp de multe ore.

Pentru cele care nu dispun de o pensulă, o soluţie bună este de a achiziţiona un fard de obraz stick, spre exemplu cel oferit de Avon. Acest fard de obraz are două nuanţe care se potrivesc fie tenului palid, fie celui închis la culoare. După cum puteţi observa, alegerea nuanţei potrivite nu va ridica nicio problemă pentru dumneavoastră. Fardul de obraz se răsuceşte, iar utilizarea în sine este extrem de uşoară. Tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi o cantitate potrivită la nivelul obrajilor şi să o distribuiţi delicat pentru a se uniformiza şi amesteca cu restul machiajului. Nu permiteţi nuanţei roz să domine tenul. Rolul acestuia este doar de a conferi o tentă rozalie obrajilor, nu de a distrage atenţie complet.

V-am fost de ajutor? Sper că da! Staţi frumoase, fetelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *