autor
Mădălina

Tipuri de produse de machiaj

În materie de produse de machiaj există o infinitate de opțiuni, iar aceasta poate fi o provocare. Însă dacă înțelegem tipurile de produse de machiaj și la ce folosesc acestea, putem alege în cunoștință de cauză.

Fundatie

Fundatie de machiaj
Fundația este folosită pentru a uniformiza tonul pielii și a ascunde imperfecțiunile. Există mai multe tipuri de fundație, care include fundație lichidă, fundație în cremă și fundație în pudră, printre altele. Alegerea potrivită depinde de tipul de piele și de efectul dorit.

Ruj

Ruj de machiaj
Rujul este unul dintre cele mai vechi produse de machiaj și vine într-o varietate de culori și finisaje. Este folosit pentru a adăuga culoare și definiție buzelor. Unele tipuri populare de ruj includ: rujul mat, rujul lucios, rujul satinat și rujul cu efect de buze umplute.

Rimel

Rimel de machiaj
Rimelul este utilizat pentru a alungi, îngroșa și defini genele. Există diferite tipuri de mascara, cum ar fi volumizant, alungitor, impermeabil și îngroșator.

Mască de față

Masca de fata pentru ingrijirea pielii
Măștile de față sunt produse de îngrijire a pielii folosite pentru a trata probleme specifice ale pielii, cum ar fi uscăciunea, porii dilatați sau acneea. Unele măști de față au scopuri multiple, în timp ce altele sunt concepute pentru a trata probleme specifice.

Crema BB și CC

Crema BB de machiaj
Cremele BB și CC sunt produse de machiaj multifuncționale. Cremele BB, sau cremele de imperfecțiuni ale frumuseții, combină beneficiile de îngrijire a pielii cu cele de machiaj, oferind hidratare, protecție solară și acoperire ușoară. Cremele CC, sau cremele de corectare a culorii, oferă aceleași beneficii ca și cremele BB, dar cu un plus de corectare a culorii pentru a rezolva problemele precum roșeața sau paloarea.

Iluminator

Iluminator de machiaj
Iluminatorul adaugă strălucire și definirea feței și este adesea aplicat pe zonele pe care lumina le atinge în mod natural, cum ar fi pomeții, arcul Cupidonului și punctul culminant al frunții. Iluminatoarele pot fi lichide, în cremă sau în pudră și pot avea o finisare mată sau strălucitoare.

Bronzant

Bronzant de machiaj
Bronzantul este un produs de machiaj folosit pentru a adăuga căldură și definire feței. Adesea este aplicat pe zonele unde soarele ar arde în mod natural, cum ar fi pomeții, fruntea și nasul.

Concluzie

Indiferent că ești un profesionist al machiajului sau tocmai începi să explorezi această lume, este important să cunoști și să înțelegi diferitele tipuri de produse de machiaj. Alegerea produselor potrivite pentru nevoile tale va face o diferență imensă în felul în care arăți și te simți.