autor
Mădălina

Îngrijirea naturală a părului și pielii. Cum să procedăm & să nu ne descurajăm?

Cred că orice femeie trece printr-un moment al vieții când dorește totul natural. Mă refer la îngrijirea naturală a pielii și părului. Este, fără îndoială, decizia corectă, dar cum să procedăm?

Dați-mi voie să vă spun despre începuturile îngrijirii naturale a frumuseții. Nu este atât de simplu pe cât pare, așa că nu începeți fără niciun ajutor.

Să analizăm mai întâi de ce ar trebui să ne schimbăm, de fapt, obiceiurile. Există o mulțime de motive:

 • îngrijirea naturală este mai bună, mai sănătoasă, mai plăcută
 • cosmeticele naturale nu deteriorează pielea sau părul
 • ingredientele naturale ajută la tratarea multor afecțiuni de piele
 • este mai ușor să personificăm soluțiile naturale în funcție de nevoi
 • produsele derivate din natură ne permit să ne exprimăm creativitatea
 • cosmeticele naturale sunt ecologice

Când să recurgem la îngrijirea naturală?

Există întotdeauna un moment bun pentru a recurge la îngrijirea naturală a pielii și părului. Aspectul esențial este să facem decizii informate, trecând de mofturile trecătoare. Dacă ”prietenele mele o fac, așa că și eu vreau” este factorul declanșator pentru schimbare, vă sfătuiesc să mai așteptați. Singurul motiv bun pentru recurgerea la natură este dorința de a oferi pielii și părului produse mai potrivite.

Am fost suficient de matură să iau această decizie acum câteva luni. Chiar dacă începuturile au fost câteodată dificile și am avut dubii atunci când părul meu a refuzat să coopereze, nu regret.

Schimbare în bine. Cum să procedați?

Uitați de schimările radicale (eu nu am făcut-o, greșeala mea). În schimb, fiți sistematice. O schimbare bruscă a tuturor produselor ”rele” cu ingrediente naturale poate fi un șoc pentru piele, păr și chiar și pentru noi însene. Ce rost are să complicăm lucrurile? 

Haideți să nu aruncăm toate produsele deodată. Dacă au funcționat bine pentru voi și nu au provocat nicio deteriorare, le puteți termina și abia apoi recurge la produse naturale. Introducând treptat noi cosmetice în rutina zilnică de îngrijire, puteți trece sigur și delicat prin această schimbare și, de asemenea, va fi mai ușor să observați dacă un anumit produs acționează bine sau nu. 

Produse naturale de înfrumusețare. Ce să alegeți pentru început?

Primele produse pe care le folosim pentru a începe transformarea îngrijrii pielii și părului sunt cele care ne fac să ne simțim descurajate sau nu la început.

NU VĂ RECOMAND să începeți cu produsele de îngrijire a părului deoarece diferența intre efectul unui șampon sau balsam obișnuit și alternativele naturale este imensă. Lipsa siliconilor înseamnă o descurcare a părului mai problematică și un păr mai aspru, în timp ce lipsa detergenților dintr-un șampon vă poate lăsa impresia de păr nespălat. Haideți să nu ne grăbim și să le introducem treptat, de ex. prin folosrea uleiurilor naturale pentru păr și scalp.

VĂ RECOMAND săpunuri, produse exfoliante, produse de baie și loțiuni de corp. Să le alegem pe cele care conțin ingrediente naturale, pe bază de uleiuri vegetale și extracte de plante. Dacă componentele sunt echilibrate (cantitate similară de substanțe hidratante și lubrifiante), nu ar trebui să simțiți niciun disconfort. Dacă simțim ceva, este, cu siguranță, o schimbare în bine!

Îngrijirea naturală a feței? Atenție!

Vă recomand să fiți precaute în ceea ce privește îngrijirea feței. De ce? Pielea de pe față este extrem de sensibilă și ușor de iritat.

Fiți cumpătate atunci când mergeți să cumpărați produse faciale ecologice. Cele mai ieftine conțin, de obicei, ingrediente de cea mai proastă calitate, astfel încât riscul de apariție a unor efecte negative este foarte ridicat. Dacă produsele conțin alcool (unele plante sunt macerate în alcool), este posibil să sfârșiți cu iritații ale pielii. Vă recomand să analizați lista de ingrediente și să vă asigurați că produsul este de calitate superioară înainte de a cumpăra un produs natural hidratant, ser sau produs de curățare facială.

5 Reguli pentru adoptarea îngrijirii naturale a părului și pielii

Este timpul pentru un rezumat 🙂

Cred că merită să încercăm să adoptăm o îngrijire naturală. Cu atât mai mult cu cât, în prezent, produsele naturale, ecologice, cresc în popularitate și nu mai seamănă cu o pastă verde într-un recipient inestetic. Acum, dispunem de multe opțiuni, astfel încât fiecare dintre noi va putea găsi cosmeticul natural potrivit.

Pe de altă parte, dacă nu dorim să ne descurajăm (îngrijirea naturală nu oferă un efect imediat), ar trebui să urmăm aceste cinci reguli simple. Cum să ne înfrumusețăm aspectul în mod natural?

 1. Nu vă complicați. Uitați-vă printre toate produsele pe care le aveți și păstrați-le doar pe cele pe care chiar le folosiți.
 2. Nu înlocuiți toate produsele imediat. Folosiți-le pe cele pe care le aveți și, treptat, introduceți noi cosmetice naturale.
 3. Învățați să analizați compoziția. Dacă știți ce ingrediente să evitați cu orice preț, alegerea cosmeticelor va fi mai facilă.
 4. Nu vă descurajați. Produsele naturale de îngrijire a părului și pielii acționează mai lent (și mai eficient!), dar nu vă descurajați atunci când efectele nu apar imediat.
 5. Îndrăzniți să experimentați! Nu toate cosmetice naturale sunt potrivite pentru toată lumea, așa că nu vă temeți să le schimbați și să încercați diferite opțiuni.