Îmi place să fac baie cu lumânări și muzică relaxantă. Însă ședințele mele de baie nu ar fi complete dacă nu aș folosi produsele mele preferate: uleiuri, plante și unele produse alimentare. Cum afectează acestea corpul? Cum ai grijă de piele după ce ai ieșit din cadă?
Cele mai bune produse de baie
Atunci când alegem produsele de baie, ne lăsăm conduse de aroma și culoarea lor. Cu toate acestea, aspectul la care ar trebui să fim atente sunt proprietățile lor. Produsele de baie pot hidrata, hrăni, calma, relaxa și regenera pielea. Le putem alege și în funcție de consistență. Produsele obișnuite, cum ar fi băile cu spumă, bombele de baie și extractele din plante ar trebui să își servească bine scopul. O altă idee foarte bună pentru îmbunătățirea pielii în timp ce faceți baie este utilizarea sării de la Marea Moartă sau sare Epsom. Un lucru important este să alegeți mereu produsele de baie în funcție de tipul de piele și nevoile sale. De exemplu, uleiurile esențiale nu sunt recomandate dacă ai pielea sensibilă, predispusă la alergii sau afectată de dermatită atopică.
Cele mai bune uleiuri naturale pentru baie
Există o mulțime de uleiuri naturale care pot fi folosite pentru a vă îmbogăți baia. Mai jos veți găsi o listă a celor comune împreună cu efectele pe care le oferă.
- uleiul de fenicul pentru combaterea celulitei
- uleiul de trandafir întârzie procesele de îmbătrânire a pielii, previne ruperea capilarelor și combate vergeturile
- uleiul de portocale tratează ridurile și îmbunătățește suplețea pielii
- uleiul de nerol hidratează pielea și previne spargerea capilarelor
- uleiul de mentă combate oboseala
- uleiul de lavandă se ocupă de insomnie
- uleiul de arbore de ceai ajută la combaterea acneei
- uleiul de lămâie este un remediu pentru varice și reumatism
Plante de folosit pentru baie
Băile cu plante îmbunătățesc semnificativ pielea. Principalele beneficii de menționat sunt că băile cu plante întăresc vasele de sânge, relaxează mușchii, calmează iritațiile, netezesc pielea, îmbunătățesc fluxul sanguin și uniformizează tonul pielii. Evident, puteți utiliza amestecuri de plante în loc de un singur tip de plantă. Dacă aș recomanda în special câteva ierburi, aș alege: mușețel, lavandă, tei și gălbenele de grădină. Dacă aveți ceva timp liber, preparați o plantă sau câteva plante și adăugați-o în apa de baie.
În timpul băii
Desigur, nu trebuie să folosiți produse cumpărate din magazin pentru baie. Puteți alege produse alimentare pe care le aveți deja acasă. Datorită acestora puteți pregăti băi cu diferite proprietăți și beneficii.
- Folosiți o ceașcă de lapte semi-gras și două linguri de ulei de măsline pentru a pregăti o baie care vă va înmuia și netezi pielea.
- Folosiți lapte cald și drojdie pentru a curăța pielea.
- Folosiți o pungă specială de pânză și umpleți-o cu făină de grâu pentru a combate acneea.
- Folosiți o jumătate de cană de miere și doi litri de lapte de unt pentru a vă hrăni pielea.
- Folosiți o pungă specială de pânză și umpleți-o cu 4,5 kg de fulgi de ovăz pentru a combate seboreea.
Cum ai grijă de piele după baie?
Odată curățată, pielea trebuie tratată cu blândețe. De exemplu, nu vă grăbiți atunci când vă uscați cu prosopul. În caz contrar, puteți provoca iritații. Atunci când pielea este uscată, folosiți un balsam de corp, ulei de corp, ulei natural, cremă sau unt cosmetic. Acesta este un moment perfect pentru a oferi corpului un masaj.
Cum arată rutina voastră pentru baie? Aveți produse de baie preferate?
Lasă un răspuns