Îngrijirea părului creț nu este la fel de facilă și plăcută precum credeți. Desigur, este posibil să învățați cum să periați, spălați și efectuați tratamente de înfrumusețare zilnice, totuși, trebuie să vă avertizez – durează ceva timp. În orice caz, este mai indicat să învățați toate tehnicile care vă ajută să vă mențineți părul creț și ondulat într-o condiție bună. Astăzi, vă voi explica și instrui, astfel încât în doar o clipă veți ști 100% cum să intensificați aspectul șuvițelor voastre ondulate. Sunteți pregătite?
Cum ne dăm seama că avem părul creț?
În mod surprinzător, multe fete au părul creț chiar dacă acesta pare a fi drept. Desigur, nu mă refer la clasicul exemplu de spirale, ci la șuvițele care sunt fie ușor cârlionțate sau doar ondulate. Cel mai frecvent observăm păr creț de tip 2B după o clasificare efectuată de A. Walker. Cum să ne dăm seama dacă avem părul în formă de S? Iată un mod simplu. Periați părul uscat. Dacă observați că devine aspru, uscat, neplăcut la atingere și încurcat, puteți avea certitudinea că aveți de-a face cu un păr creț.
Cum să începem să ne îngrijim bine părul creț?
Înainte de a începe să introduceți noi tratamente de îngrijire a părului, răspundeți mai întâi la întrebările de mai jos. Acestea vă vor ajuta să determinați starea părului dumneavoastră. De asemenea, veți descoperi ce proceduri de îngrijire vă deteriorează șuvițele buclate.
1. Vă periați părul când este uscat?
Dacă vă periați părul atunci când este uscat, este mai bine să vă opriți. Periați-vă, în schimb, părul doar când este umed. Puteți începe prin a vă trece degetele prin păr înainte de a-l peria. De asemenea, o idee bună este să vă periați părul chiar înainte de spălare pentru a preveni încurcarea.
2. Ce folosiți pentru a vă descurca părul?
Ei bine, fără nicio îndoială, descurcarea părului este foarte importantă. Este recomandat să faceți asta cu degetele, când părul este încă ud și acoperit cu balsam. În loc să folosiți degetele, puteți, de asemenea, opta pentru o perie din lemn cu dinți rari. Puteți folosi aceasta perie pentru a vă descurca părul înainte de spălare. Pe de altă parte, nu este indicat să folosiți peria de descurcare pe părul ud. În principiu, ar trebui să folosiți doar o perie de lemn sau din păr de vier pentru a îndepărta nodurile din părul creț.
3. Ce conțin produsele voastre de îngrijire a părului?
Dacă doriți ca părul dumneavoastră creț să aibă un aspect sănătos și frumos, tratați-l cu cosmetice care conțin proteine, emolienți și umectanți. Proteinele ajută la regenerarea părului deteriorat, însă atunci când sunt folosite excesiv, pot contribui la deshidratarea părului. Umectanții au rolul de a oferi apă, iar emolienții netezesc și hrănesc părul. Prin urmare, este o idee foarte bună să folosiți emolienți în îngrijirea zilnică a părului – optați pentru uleiuri naturale, siliconi și ceruri.
4. Produsele voastre de îngrijire a părului conțin siliconi și alcool?
De fapt, nu toate tipurile de silicon și alcool sunt nocive. Unele pot preveni despicarea vârfurilor, ajuta produsele de îngrijire a părului să ofere efecte mai bune și stimula creșterea părului, Merită să luăm în considerare faptul că o parte imensă a acestor produse vizează tratarea scalpului deshidratat și sensibil.
5. Folosiți produse de stilizare a părului?
Înainte de a intra în panică, analizați lista de ingrediente a produselor de îngrijire a părului pe care le folosiți și încercați să găsiți așa-numiții ”alcooli nocivi”. De fapt, vă puteți prepara propriul produs de stilizare. Mă refer la un amestec de semințe de in pe care îl puteți aplica în păr (și versiunea fierbinte).
6. Cum și ce folosiți pentru a spăla părul și scalpul?
Fetele cu părul creț ar trebui să folosească șampoane cu acțiune delicată. Este, de asemenea, important să diluați șamponul cu apă înainte de a-l aplica pe scalp. În plus, o idee bună este să folosiți șamponul doar pentru spălarea scalpului. Părul se va curăța prin clătirea spumei șamponului din păr. De asemenea, trebuie să faceți tot posibilul pentru a preveni încurcarea părului în timpul spălării.
7. Aveți scalpul sensibil?
Dacă aveți pielea sensibilă, nu ar trebui să o expuneți la produse care conțin substanțe iritante. Și această regulă se aplică mai ales cosmeticelor care vin în contact cu scalpul. Prin urmare, înlocuiți șampoanele cu acțiune puternică cu șampoane și balsamuri delicate și eliminați așa-numiții alcooli nocivi, uleiurile esențiale și uleiul de arbore de ceai. În cazul scalpului sensibil, este mai indicat să folosiți produse pe bază de plante. De asemenea, nu uitați să clătiți bine părul și scalpul.
8. Vă confruntați cu problema căderii părului?
Dacă da, vizitați medicul. De ce este atât de important? Deoarece părul nu va fi sănătos dacă organismul nu este sănătos. Cauzele căderii părului sunt numeroase: anemie, deficit de vitamine, fluctuații hormonale, tulburări edocrine. Dacă organismul vostru este în regulă, recurgeți la loțiuni de scalp pe bază de plante și masaj al scalpului.
Ce trucuri și sfaturi de îngrijire a părului creț de efectuat acasă știți? Ne puteți recomanda produse de îngrijire a părului?