autor
Mădălina

Uleiul de argan: Cel mai bun cosmetic natural pe care l-am avut vreodată

Presupun că majoritatea dintre voi deja știți ce este uleiul de argan. Pot chiar spune că este un fel de celebritate printre cosmetice? În orice caz, uleiul de argan este atât de frecvent utilizat în diverse produse pentru îngrijirea părului și a pielii din motive bine întemeiate. Crede-mă, uleiul de argan este cel mai bun tip de îngrijire la care îți poți expune corpul. Este un lux 100% natural cu o eficiență incredibil de mare. Ești sigură că știi TOTUL despre uleiul de argan? Știi de ce este mereu în top, chiar sunt multe alte uleiuri naturale, adesea originare din terenuri exotice, introduse recent pe piață? Adevărul este că până și cele mai bune uleiuri naturale pot fi îmbunătățite în combinașie cu uleiul pur de argan. Citește mai departe pentru a afla proprietățile sale remarcabile și multitudinea de utilizări! Profită 🙂

Cel mai bun ulei de frumusețe: uleiul de argan

INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Cui i se potrivește cel mai bine uleiul de argan?

Evident, se potrivește tuturor la fel de bine.

De fapt, nu aș folosi acest ulei pe pielea copiilor, deoarece o piele atât de tânără tolerează mai bine uleiul de migdale. Ceea ce înseamnă că toți cei care nu mai sunt bebeluși 🙂 pot folosi uleiul de argan. Știai că se numește și Aurul lichid al Marocului? Minunat, nu-i așa? Uleiul natural de argan este eficient indiferent de tipul de piele pe care acesta este aplicat. Prin urmare, poți trata cu ulei de argan pielea normală, combinată, matură, sensibilă și te vei bucura de rezultate remarcabile. Chiar dacă pielea ta este problematică – adică se înroșește fără motiv și se irită ușor sau este hiperactivă – o poți trata cu ulei de argan. Acest ulei tratează ridurile și liniile fine. Mai mult decât atât, reduce decolorările, face pielea mai suplă și mai densă. De fapt, uleiul de argan este un remediu pentru pielea lăsată. În plus, este foarte posibil ca uleiul de argan să combată și celulita, pierderea umidității și chiar să poată reconstrui bariera hidro-lipidică deteriorată a pielii. UIMITOR!

Crezi că acestea sunt toate beneficiile utilizării uleiului de argan? Nu chiar. Nu ezita să folosești uleiul de argan dacă ai un păr lipsit de strălucire și viață. Uleiul de argan ajută și în cazul unghiilor casante, deoarece le face să devină mai puternice.

Cum alegi și de unde cumperi uleiul de argan?

Bineînțeles, depinde de tine „ de unde” cumperi uleiul de argan. Este un produs popular, deci este disponibil aproape în toate magazinele care vând produse cosmetice. Cu siguranță îl vei găsi și mai rapid online. Cu toate acestea, există alt aspecte care contează mai mult. Uleiul de argan pe care vrei să îl folosești TREBUIE să fie presat la rece, nerafinat și 100% organic, de cea mai înaltă calitate dovedită de Ecocert. Orice alt ulei este o pierdere de timp și bani. Crede-mă, este mai bine să cauți un ulei de argan de cea mai înaltă calitate, deoarece doar atunci acesta își păstrează toate substanțele prețioase și este compus din adevărata esență a ceea ce este cel mai bun din uleiul presat din boabele de argan.

Uleiul de argan: Efecte asupra pielii și părului

Permite-mi să enumer toate avantajele utilizării uleiului pur de argan în această listă:

 • Reduce ridurile și întârzie îmbătrânirea.
 • Combate radicalii liberi, pentru a previni stresul oxidativ.
 • Stimulează celulele pentru a efectua procese de auto-reînnoire, deci ajută pielea să se regenereze.
 • Este uimitor atunci când vine vorba de hidratare.
 • Previne pierderile de apă.
 • Facilitează combaterea celulitei și a vergeturilor.
 • Este foarte bun în întărirea părului, îi îmbunătățește aspectul și textura.
 • Înfrumusețează și redă strălucirea părului.
 • Funcționează ca o protecție termică foarte eficientă.
 • Regenerează unghiile fragile.

Cum se utilizează uleiul de argan în îngrijirea părului și a pielii?

Nu doar că este un proces destul de simplu, dar tu ești cea care decide cum se aplică. Desigur, cea mai ușoară cale este prin aplicarea uleiului peste părțile corpului ce necesită regenerare, protecție, înfrumusețare și întărire. Dar poate fi combinat și cu alte produse/substanțe de înfrumusețare, adică imaginația ta este cea care va decide modalitatea de utilizare a uleiului de argan. Prin urmare, nu ezita să experimentezi și spune-mi dacă ai crear o nouă modalitate de a aplica uleiul de argan. Permite-mi să îți ofer soluțiile comune.

Poți aplica ulei de argan:

 • direct pe piele, păr, unghii, ca un produs de înfrumusețare separat.
 • ca ulei principal de uleiuri esențiale.
 • pentru masaj anticelulitic, ce întărește pielea.
 • la baie (sau pentru înmuierea unghiilor).
 • pe păr pentru a efectua tratament cu ulei de păr; uleiul de argan se potrivește tuturor tipurilor de păr, deci poate fi folosit ca mască de păr/ser de vârfuri/protecție împotriva căldurii.
 • ca alternativă după bărbierit (în general, îl poți folosi pentru a calma pielea după îndepărtarea părului).
 • pentru a avea grijă de față, gât și decolteu (uleiul de argan poate fi utilizat singur sau ca emulsie înaintea cremei de față).
 • pentru a reduce ridurile (alternativă la serul anti-îmbătrânire pentru față).
 • pentru OCM (în acest caz aș sugera combinarea cu uleiul de ricin).
 • ca balsam pentru unghii și cuticule (nu vei crede cât de repede se recuperează unghiile fragile – precum cele deteriorate de manichiura cu gel).
 • pentru a condiționa barba.

Și cam atât. Interesată? Mergi mai departe! Pregătește-te pentru vertijul argan! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *