autor
Mădălina

TESTARE seruri vitamina C. Produse pe care veți dori să le folosiți

Știați că vitamina C este una dintre cele mai analizate dermatologic și testate clinic ingrediente cosmetice cu eficiență demonstrată? Dacă visați la un ten curat și luminos, introduceți un ser facial cu vitamina C bun în rutina obișnuită de îngrijire a pielii. Și dacă nu sunteți sigure ce produs să alegeți, sunt aici pentru a vă ajuta în această privință. Iată TESTAREA MEA SUBIECTIVĂ A SERURILOR FACIALE CU VITAMINA C!

Vitamina C și beneficiile sale pentru piele

Această substanță nutritivă are numeroase efecte pozitive asupra aspectului pielii. Ce poate face? Ei bine, vitamina C:

  • întinerește și oferă fermitate pielii.
  • combate radicalii liberi.
  • iluminează și uniformizează eficient tonului pielii.
  • lasă pielea strălucitoare și relaxată.
  • elimină aspectul tern și obosit al feței.
  • protejează împotriva luminii UV și a altor factori nocivi.

Vitamina C și formele sale mai bune și mai puțin bune

Am o altă întrebare pentru voi: Știți că în ciuda atâtor beneficii pentru piele, vitamina C (adică acidul ascorbic) se dizolvă atunci când este expusă la oxigen și lumina soarelui?  A fost nevoie de mulți ani pentru ca cercetătorii să îmbunătățească vitamina C, oferindu-i mai multă rezistență la factorii care o pot altera. De aceea există atât de multe forme de vitamina C folosite în prezent în produsele cosmetice. Din păcate, majoritatea dintre acestea sunt instabile, ceea ce înseamnă că efectele acestora nu sunt la fel de profunde precum vă așteptați. Doar recent, cercetătorii au reușit să descopere o formă stabilizată de vitamina C, adică 3-O-ethyl acid ascorbic. Aceasta este un derivat pur al vitaminei C, nu o substanță sintetică. În plus, această formă de vitamina C oferă rezultatele dorite. În prezent, aceasta este cea mai bună formă de vitamina C pe care ar trebui să o căutați. 

Ce ser facial cu vitamina C vă recomand?

Nanoil Vitamin C Face Serum

ALEGEREA MEA NR. 1: Nanoil Vitamin C Face Serum

Cantitate: 1.69 fl oz

Preț: nu afectează bugetul <3

Ingrediente esențiale: vitamina C stabilizată, extract de rădăcină de punarnava

Acest ser facial conține cea mai stabilă formă de vitamina C și concentrația sa este suficientă pentru a oferi toate rezultatele promise. După prima aplicare, fața mea a devenit netedă și fermă, bine hidratată și plină de prospețime. Acest efect de ten strălucitor este intensificat de extractul de punarnava – o plantă din Asia care, precum vitamina C, poate uniformiza tonul pielii și combate acțiunea radicalilor liberi. Nu-mi amintesc ca fața mea să fi avut vreodată aspectul impecabil pe care îl are acum datorită Nanoil Vitamin C Serum. În plus, tenul meu este plăcut la atingere și relaxat. Cantitatea mare de produs și prețul accesibil sunt avantaje suplimentare asupra cărora doresc să vă atrag atenția. Și în sfârșit, serul facial Nanoil este perfect înaintea machiajului – nu se scurge, distrugând fondul de ten. 

Află mai multe: www.nanoil.ro

ALEGEREA MEA NR. 2: Drunk Elephant C-firma Day Serum

Cantitate: 1 fl oz

Preț: foarte, foarte ridicat 🙁

Ingrediente esențiale: acid l-ascorbic, acid ferulic, vitamina E, extract de ferment de dovleac, hialuronat de sodiu

Acest ser este perfect pentru îngrijirea și hrănirea tenului. De aceea, l-am folosit frecvent, în ciuda prețului ridicat. Mi-a lăsat pielea plăcut hidratată, însă nu l-am considerat niciodată un ser de iluminare. Nu veți obține rezultate miraculoase în eliminarea imperfecțiunilor deoarece conține o formă pură de vitamina C. În orice caz, mi-a plăcut Drunk Elephant C-firma Day Serum deoarece pielea mea l-a absorbit rapid, devenind mai fermă și mai hidratată. Acidul ferulic are rolul de a stimula tranformarea celulară. Chiar dacă îmi place acest efect, nu am mai optat pentru acest ser deoarce am ales o soluție mai ieftină. Însă îl puteți încerca dacă doriți – este, într-adevăr, un produs foarte bun de îngrijire a pielii. 

ALEGEREA MEA NR. 3: Olehenriksen Truth Serum

Cantitate:1 fl oz

Preț: ridicat

Ingrediente esențiale: vitamina C, colagen, extract de portocală, suc de frunze de aloe

Îmi place foarte mult acest ser datorită proprietăților de întinerire și hrănire oferite. Derivatul de vitamina C inclus în Olehenriksen Truth Serum acționează satisfăcător mai ales datorită numărului mare de antioxidanți vegetali din formulă. Acesta este un ser facial cu formulă ușoară și de aceea ador să-l aplic vara. Îl puteți aplica dimineața fără riscul de distrugere a machiajului. Și nu în ultimul rând, ador mirosul plin de prospețime și efectul de hidratare profundă.

ALEGEREA MEA NR. 4: Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Cantitate: 1.69 fl oz / 2.53 fl oz

Preț: atractiv

Ingrediente esențiale: acid ascorbic (vitamina C), acid hialuronic

Înainte de a descoperi produsele de îngrijire a pielii îmbogățite cu această formă stabilizată și ”benefică” de vitamina C, foloseam acest ser în special iarna deoarece se simțea un pic ”greoi” la nivelul pielii mele. Sunt sigură că persoanele cu ten matur vor adora acest produs. Kiehl’s Vitamin C Serum este o propunere care vizează estomparea liniilor fine și a ridurilor, lăsând pielea mai luminoasă și mai frumoasă. Conține, de asemenea, acid hialuronic cu proprietăți hidratante. După părerea mea, un produs care conține doar 2 substanțe ar trebui să coste mai puțin.

ALEGEREA MEA NR. 5: Sesderma C-VIT Liposomal Serum

Cantitate: 1 fl oz

Preț:  destul de bun

Ingrediente esențiale: 3-O-ethyl ascorbic acid 

Îmi place acest ser care conține 3-O-ethy acid ascorbic – o formă stabilizată de vitamina C rezistentă la oxidare. Acest ser pătrunde rapid în piele, ajungând în cele mai profunde straturi. După părerea mea, serul acționează bine, chiar dacă textura sa este un pic cam uleioasă, cel puțin pentru mine. Totuși, dacă sunteți în căutarea unui cosmetic pentru ten foarte uscat și deshidratat – serul cu vitamina C Sesderma poate fi alegerea perfectă. Odată ce-l cumpărați, veți beneficia de efectul antioxidant și de proprietățile sale de iluminare a pielii. De asemenea, C-VIT Liposomal Serum facilitează sinteza colagenului, astfel încât vă ajută să reduceți ridurile și aspectul lăsat al pielii. Păcat că este atât de mic. 

Ce ser vă place cel mai mult? Vă aștept răspunsurile în secțiunea de comentarii!