autor
Mădălina

Haideţi să facem o cremă pentru zona ochilor! Cum să îngrijim pielea în mod natural

Este adevărat că trebuie să îngrijim în mod continuu pielea din zona ochilor. Dacă nu faceţi acest lucru, veţi observa apariţia ridurilor, tenul va deveni uscat şi tern şi veţi avea un aspect obosit. Dacă nu doriţi să aveţi un aspect permanent obosit şi iritat, încercaţi produsul cosmetic pe care îl voi descrie în postarea de astăzi.

La ce factori adverşi este expusă pielea noastră?

Ridurile şi deshidratarea sunt doar câteva tipuri de imperfecţii ale pielii, care pot apărea în zona ochilor. Dacă nu hidrataţi această parte a pielii în mod corespunzător, vă veţi confrunta cu efecte teribile. La ce factori adverşi este expusă pielea noastră? Cu vârsta, nivelul de colagen se diminuează şi putem pune vina pe refuzul nostru de a îngriji această parte delicată a tenului. Efectul? Pleoapele vor începe să cadă, pielea va deveni flască şi ternă, lipsită de strălucire. De asemenea, merită menţionat că atunci când această zonă nu beneficiază de îngrijire adecvată, pilea devine predispusă la iritaţii.

Cremă pentru zona de sub ochi DIY

Pentru a prepara acasă o cremă pentru zona ochilor, veţi avea nevoie de: 2 linguriţe de unt de Shea, o linguriţă de ulei de cocos, o linguriţă ceară de albine, o linguriţă şi jumătate de ulei de trandafir, câteva picături de ulei de geraniu, precum şi un recipient din sticlă închisă la culoare, o oală şi un vas din sticlă. Spălaţi şi dezinfectaţi bine recipientul, pentru a stoca produsul cosmetic în interiorul acestuia. Cum se prepară crema pentru zona ochilor? Toate substanţele (cu excepţia uleiului de trandafir şi uleiului de geraniu) trebuie amestecate într-o baie de apă. Amestecaţi timp de 5 minute până amestecul devine omogen şi uniform. Când obţineţi consistenţa potrivită, introduceţi oala în chiuveta umplută cu apă rece şi cuburi de gheaţă. După aproximativ 5 minute, adăugaţi uleiurile. În cele din urmă, turnaţi amestecul în recipient şi sigilaţi.

Cum se foloseşte crema pentru zona ochilor DIY?

Continuaţi să aplicaţi crema în fiecare seară în zona curată şi uscată a ochilor. Folosiţi vârfurile degetelor pentru a întinde produsul cosmetic la nivelul podului nasului şi sub ochi – unde osul zigomatic este palpabil. Un aspect interesant este că această cremă poate înlocui demachiantul pentru a îndepărta fardul de ochi, fondul de ten sau rimelul într-un mod eficient şi delicat.

Cum acţionează crema pentru zona ochilor DIY?

Această crema preparată de dumneavoastră dispune de proprietăţi ne netezire şi hidratare. Reduce vizibilitatea ridurilor, estompează zonele depigmentate şi conferă fermitate la nivelul pielii din jurul ochilor. De asemenea, ajută la combaterea factorilor care cauzează piele flască, pleoape căzute şi deshidratarea pielii. Uleiurile esenţiale stimulează circulaţia sanguină şi facilitează producţia de colagen. În ultimul rând, această cremă conţine vitaminele A, E şi F, care hrănesc pielea în profunzme şi combat îmbătrânirea prematură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *