autor
Mădălina
Cum se spală tenul în mod corect

Cum se spală tenul în mod corect? Sfaturile & trucurile mele

Bună, tuturor!

Astăzi, vă voi dezvălui rutina mea de curăţare a tenului care nu m-a dezamăgit niciodată. Trebuie să ştiţi că spălarea şi hidratarea pielii în mod corect sunt extrem de importante. În mod categoric, produsele de îngrijire a pielii nu sunt suficiente. Ce vreau să spun? Citiţi mai departe!

Să începem cu… spălarea prosoapelor şi (dacă este posibil) a cearşafurilor de pat. Spălarea la o temperatură de cel puţin 60ºC omoară bacteriile şi microbii care trăiesc în material. O temperatură atât de ridicată permite eliminarea impurităţilor din prosoape şi cearşafuri. Utilizaţi prosoape de unică folosinţă din bumbac pentru pielea facială. Dacă nu doriţi să le spălaţi zilnic, utilizaţi prosoape ieftine din hârtie.

Care este rutina mea zilnică de îngrijire a pielii?

Mă spăl pe faţă cu apă caldă şi aplic un lapte demachiant. Apoi, masez faţa timp de câteva minute şi clătesc spuma cu apă călduţă. Folosesc un prosop curat din bumbac sau hârtie pentru a usca pielea. Un masaj facial efectuat dimineaţa îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, stimulează pielea şi îmi conferă energie pentru întreaga zi. Apoi, folosesc un toner pe bază de fructe, care îmi conferă un alt plus de energie. Aştept câteva minute până când este complet absorbit, apoi aplic alte produse.

Aplic produse antibacterine la nivelul zonelor acneice şi petelor pigmentare. Produsele de farmacie sau ingredientele naturale sunt preferatele mele. Folosesc produse cosmetice similare pentru zona ochilor. De obicei, acestea au o consistenţă uşoară, însă conţin o mulţime de ingrediente calmante şi hidratante. Apoi, aplic o cremă facială care menţine un nivel corespunzător de hidratare. Masez bine produsul în piele şi aştept până când este complet absorbit.

Apoi, aplic o cremă cu SPF 30. Este cea mai bună protecţie împotiva radiaţiilor UV. Unele produse de protecţie solară albesc pielea şi lasă urmă. De aceea, exfolierea regulată şi aplicarea unei loţiuni de protecţie solară sunt atât de importante. Când produsul este complet absorbit în piele, aplic machiajul.

Fetelor, voi cum vă îngrijiţi pielea facială?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *