autor
Mădălina

Ce mască de păr să alegeți pentru părul deteriorat? Aflați care sunt cele mai bune produse pe care le-am folosit

Doriți un păr puternic și sănătos fără tratamente frecvente la salon? Dați-mi voie să vă dezvălui un secret. Puteți obține acest efect folosind măști de păr, însă nu orice fel de măști. Acestea trebuie să conțină proteine de consolidare a părului și alte ingrediente care acționează în profunzime. Este cea mai ușoară metodă.

Păr deteriorat? Nicio problemă!

Chiar și părul foarte slăbit, fragil sau despicat poate fi reparat acasă. Vă voi arăta ce să alegeți pentru a facilita rutina de reparare a părului și – ce este probabil esențial – a obține efectul dorit. Nicio magie nu vă va repara părul. Reușita depinde de ce alegeți – un produs bun sau prima mască pe care o vedeți în magazin. Vă recomand să optați pentru tratamente testate și de încredere. 

Ce măști acționează cel mai bine pentru părul deteriorat? Descoperiți alegerile mele de top

1. NANOIL KERATIN HAIR MASK

NANOIL KERATIN HAIR MASK

Cea mai bună mască de păr pe care am folosit-o vreodată. Există un motiv pentru care are cea mai bună evaluare – mi-a oferit cele mai bune efecte, conține cele mai eficiente ingrediente de înfrumusețare a părului și are o textură perfectă pentru păr. Toate acestea la un preț bun. Ce conține masca?

Nanoil Keratin Hair Mask combină pantenolul (provitamina B5) cu cheratina hidrolizată, care este una dintre proteinele cu cel mai bun efect asupra părului. Produsul include, de asemenea, siliconi pentru un păr mai neted și mai ușor de stilizat, însă aceștia sunt ușori și facil de îndepărtat din păr, și nu îngreunează podoaba capilară. Toate componentele sunt infuzate într-un amestec cu consistență unei budinci, care învăluie părul, oferă netezime, rezistență și finețe. O singură aplicare este suficientă pentru a obține acest efect. Părul nu se mai electrizează și nu mai este afectat de efectul static. Totuși, cele mai bune rezultate apar după două săptămâni – păr sănătos, reparat și îmbunătățit.

Este tratamentul meu de păr numărul unu și îl recomand din toată inima tuturor celor cu păr deteriorat. Nanoil Keratin Hair Mask, cu siguranță, vă va ajuta.

Află mai multe: www.nanoil.ro

2. MACADAMIA NATURAL OIL DEEP REPAIR MASQUE

Lista mea trebuie să includă și un tratament pe bază de ulei deoarece ador uleiurile naturale în păr. Am găsit un amestec minunat de uleiuri în masca de păr de la Macadamia. 

Puteți ghici cu ușurință că Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque este bogată în ulei de macadamia, dar și ulei de argan și ulei de arbore de ceai, care are un efect foarte benefic asupra scalpului. Ingredientele suplimentare sunt extractul de alge marine și sucul de frunze de alor cu proprietăți de hidratare în profunzime a părului. Deși nu conține proteine, ajută la repararea părului deteriorat datorită uleiului de argan cu efect adițional de protecțe. Previne deteriorarea ulterioară, cauzată de stilizarea termică sau uscarea cu feohnul a părului. Totuși, este nevoie să așteptați pentru ca aceste efecte să apară deoarece masca nu îmbunătățește părul imediat. Aplicată regulat, facilitează stilizarea, hidratează și hrănește, îmbunătățește aspectul și redă strălucirea părului. Are o textură foarte densă.

3. KIEHL’S OLIVE FRUIT OIL DEEPLY REPAIRATIVE HAIR MASK

Următorul produs este mai costisitor, însă chiar merită testat dacă vă plac tratamentele dense, cremoase și bogate în ulei. Cândva, acesta a fost tratamentul meu preferat, însă acum prefer măștile cu formulă mai ușoară.

Ce este în interiorul ambalajului alb și simplu cu inscripție de culoarea măslinei? După cum indică denumirea, vom găsi ulei de măsline și ulei de avocado (unul dintre uleiurile cu cel mai bogat conținut de vitamine). Deoarece Kiehl’s Olive Fruit Oil Deeply Repairative Mask nu abundă în aditivi, acționează bine la nivelul părului slăbit, deshidratat, care are nevoie de consolidare. Produsul nu conține cheratină, astfel încât nu sunt sigură că poate face față părului extrem de deshidratat, însă tot este una dintre cele mai bune măști pe care le-am încercat până acum. Este cea mai bună alegere în sezonul de vară deoarece protejează împotriva deteriorării cauzate de soare și estompării culorii părului cauzate de razele UV.

4. GOLDWELL KERASILK CONTROL MASK

Să revenim la tratamentele pe bază de cheratină. În afară de Nanoil Keratin Hair Mask (preferata mea), puteți încerca și masca Goldwell, care este, de asemenea, bogată în proteine. Am folosit-o cam acum un an și mi-a plăcut efectul. De ce iese în evidență?

Goldwell Kerasilk Control Intensive Smoothing Mask combină două tipuri de proteine – cheratina și mătasea lichidă. Cu alte cuvinte, efectul este intensificat și, în schimb, netezitea și stilizarea părului rebel devin mult mai facile. Masca mi-a oferit control asupra părului meu, care a fost întotdeauna predispus la electrizare și efect static. Un alt aspect pozitiv este că protejează culoarea părului, așa că o recomand dacă vă vopsiți frecvent părul. Atenție dacă nu aveți părul extrem de deteriorat deoarece un conținut atât de ridicat de proteine poate avea un impact negativ. 

5. WELLA PROFESSIONALS SP LUXE OIL MASK

Rămâneți aproape! Iată un alt tratament incredibil pe bază de ulei – Wella Professionals Mask din gama SP LUXE OIL (puteți încerca și alte produse). După cum se cuvine unui brand popular de salon, Wella a lansat o mască de păr foarte bună.

În ceea ce privește formula, este un tratament tipic pe bază de ulei, care include trei uleiuri foarte populare pentru păr: argan, migdale și jojoba. Acestea acționează hrănind și revitalizând părul, prevenind deshidratarea și acționând ca un scut de protecție. Totuși, cheratina – un ingredient adițional în formula măștii – este cea care repară și consolidează părul. Pentru mine, nu este cea mai bună mască pentru părul deteriorat, însă reușește să îmbunătățească șuvițele slăbite și, în plus, ajută la descurcarea părului după spălare. Ca să fiu sinceră, la acest preț ridicat, mi-aș fi dorit să facă mai multe pentru păr.