autor
Mădălina

Aspect radiant? Metodele mele de eliminare a cearcănelor

Nu îmi place senzaţia pe care mi-o dă zona umflată a ochilor. De asemenea, nu mă simt confortabil cu aceste cearcăne greu de camuflat şi toate semnele pe care le prezintă un ten obosit. Încerc să ascund imperfecţiunile de la nivelul pielii prin toate mijloacele posibile. Din fericire, am câteva metode bine încercate de eliminare a umflăturilor de la nivelul feţei. Sunt mai mult decât încântată să le împărtăşesc cu voi 😉

Metodele mele de eliminare a cearcănelor

Alimentaţia corespunzătoare este o condiţie absolut necesară

Nu are sens să vă păcăliţi singure şi nu o voi face nici eu. Umflăturile de sub ochi nu sunt doar semne ale oboselii, ci şi semne ale unei alimentaţii dezechilibrate, lipsite de legume şi fructe. Este lipsit de logică să avem un aspect neatractiv doar pentru că nu consumăm produse care conţin vitamina K şi vitamina C. Conştentă de acest lucru, am introdus următoarele produse în alimentaţie: roşii, stafide, mere, citrice, struguri şi varză acră. Vă încurajez să faceţi la fel.

Creme cu extracte

Din experienţa mea, ştiu că acţiunea conferită din interior nu este suficientă, deşi este la fel de importantă. Este mai bine să găsim un aliat în lupta pentru un aspect radiant prin aplicarea unor creme sau geluri de ochi care conţin următoarele extracte: ceai verde, alge, muşeţel, arnică, floare de ochi, salvie sau cofeină. Compresele de ochi cu acid hialuronic hidratează zona delicată a ochilor şi conferă luminozitate cearcănelor, conferind efectele dorite.

Fiţi cool

Sfatul meu: păstraţi toate produsele de ochi la frigider, deoarece atunci când sunt aplicate reci, acestea contractă capilarele şi reduc vizibilitatea cearcănelor. Acelaşi truc funcţionează şi la aplicarea feliilor de castravete sau afeliilor de avocado. Atunci când sunt aplicate la nivelul zonei din jurul ochilor şi lăsate să acţioneze timp de câteva minute, feliile de legume reci vă vor conferi o senzaţie plăcută de relaxare şi vor reduce umflăturile.

Comprese pe bază de plante

O altă metodă de reducere a umflăturilor de sub ochi este de a utiliza comprese cu infuzii pe bază de plante. Pe lângă efectele de reducere a umflăturilor, aceste comprese au o acţiune antiinflamatoare şi antibacteriană. De ce merită să utilizăm comprese pe bază de plante? După părerea mea, cele mai bune comprese sunt cele cu infuzie de ceai negru, albăstrele sau muşeţel. Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi plantele în apă fiartă şi, odată răcite, să le aplicaţi cu ajutorul unor dischete de bumbac la nivelul pleoapelor. În principiu, puteţi folosi, de asemenea, plicurile răcite de ceai infuzat.

Masaţi zona cu probleme

Ca susţinătoare a tratamentelor naturale, încerc frecvent diferite metode interesante care mi-ar putea fi de ajutor în eliminarea anumitor probleme de frumuseţe. În ceea ce priveşte zona umflată din jurul ochilor, o idee bună este de a masa delicat pielea în timpul aplicării cremei de ochi. Acesată procedură va stimula circulaţia sanguină şi va combate tumefierea. De obicei, masez cu mişcări circulare, începând din colţul extern al ochiului, ajungând până la pleoapa inferioară şi apoi înapoi la colţul extern, pentru a termina masajul la nivelul pleoapei superioare.

Acestea sunt metodele mele de obţinere a unui aspect radiant, fără cearcăne sau umflături în zona ochilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *