autor
Mădălina

Adevărat sau fals? Haideți să aflăm ce știm despre păr!

Sigur știți totul despre păr?

Deși am fost interesată de acest subiect al părului și produselor naturale de îngrijire a părului de mult timp, încă există lucruri care mă surprind.

Încercați să navigați pe blogurile de îngrijire a părului câteva minute și… încercați să nu o luați razna! Unele femei vă recomandă să vă lăsați părul înainte de culcare, în timp ce altele susțin că asta duce la ruperea părului. Unele susțin că siliconii sunt nocivi, în timp ce altele cred că sunt benefici atunci când sunt folosiți în cantitatea adecvată.

Care este adevărul atunci? Am explorat subiectul celor mai populare adevăruri și mituri despre îngrijirea părului. Iată ce am descoperit.

CELE MAI POPULARE MITURI & ADEVĂRURI DESPRE PĂR

1. Părul închis la culoare crește mai rapid decât cel blond.

Este un MIT în îngrijirea PĂRULUI!

Viteza de creștere a părului diferă, însă nu are legătură cu nuanța părului. Factorii care, într-adevăr, afectează creșterea părului includ modul în care îl îngrijiți, condiția dumneavoastră generală de sănătate și genele.

De unde vine acest mit atunci? Părul blond este în mod natural mai subțire și mai fragil. Aparent, acesta crește mai lent deoarece lungimea sa nu se schimbă din cauza ruperii, vârfurilor despicare și lipsei de volum.

2. Perierea regulată accelerează creșterea părului.

Este un ADEVĂR în îngrijirea PĂRULUI!

Un sfat pe care îl puteți găsi pe aproape orice blog de îngrijire a părului provine din metodele tradiționale de îngrijire a părului practicate de bunicile și străbunicile noastre. Perierea părului are o mulțime de beneficii, de ex. previne încurcarea, curăță părul de praf și ajută la distribuirea produselor în păr.

Perierea poate avea un impact asupra creșterii mai rapide a părului, însă un aspect esențial este să masați scalpul în timpul perierii. Astfel, fluxul sanguin este îmbunătățit și foliculii de păr stimulați.

3. Nu este indicat să periați părul ud.

Este un ADEVĂR în îngrijirea PĂRULUI!

Dacă tot vorbim despre rutina de periere, peria nu este o alegere bună atunci când părul este ud. Optați, în schimb, pentru un pieptăn cu dinți rari.

De ce contează? Părul ud este mai ușor de rupt, astfel încât este nevoie de delicatețe. Nu trageți niciodată de păr în timp ce-l descurcați. Peria poate rămâne în păr, de aceea pieptănul este o alegere mai bună.

4. Părul gras trebuie spălat cât mai des posibil.

Este un MIT în îngrijirea PĂRULUI!

Persoanele care se confruntă cu problema îngrășării părului cred de cele mai multe ori că spălarea zilnică a părului este esențială. Acestea nu știu că spălarea excesivă doar agravează problema!

Da, ați văzut bine. Spălarea prea frecventă a părului îngrașă și mai rău părul deoarece detergenții din șampoane deteriorează bariera naturală hidrolipidică. Aceasta duce la deshidratarea pielii și stimularea funcționării glandelor sebacee – producând mai mult sebum, corpul se protejează împotriva iritațiilor și pierderii umidității.

5. Produsele de stilizare lasă părul foarte deshidratat.

Este un ADEVĂR în îngrijirea PĂRULUI!

Ultimul lucru pe care vi-l voi dezvălui este partea întunecată a cosmeticelor de stilizare. Dacă nu doriți să urmați regulile esențiale, rutina de stilizare a părului cu siguranță vă va provoca o mulțime de neajunsuri.

Fluxul prea fierbinte de aer al uscătorului este principalul vinovat. Dacă trebuie neapărat să vă uscați părul cu foehnul, setați fluxul de aer la rece și aplicați produse de protecție termică. Surprinzător, chiar și produsele de stilizare pot lăsa părul foarte deshidratat, de ex, spray-ul, spuma, serul de păr; ca să nu mai spun de cosmeticele pe bază de alcool care elimină apa din păr.