autor
Mădălina

Uleiul de Amla – cât de bună sănătate a părului să obții din fructele la coacăzei indieni

Fructul indian la coacăze este o sursă de substanțe nutritive și minerale care ajută la menținerea sănătății părului nostru. Este cel mai adesea folosit sub formă de ulei, cunoscut sub numele de ulei de Amla. Acesta oferă numeroase beneficii părului nostru.

Amla, cunoscută și sub denumirea de Phyllanthus emblica, este o plantă care crește în India. Acesta are frunze verzi glossy lucios și fructe mici, portocalii care se rotesc în interiorul unui săculeț alb învelit. Aceste fructe sunt bogate în vitaminele A și C și minerale precum calciu, fier, potasiu, fosfor și magneziu. Toate acestea fac din Amla un ajutor minunat pentru îngrijirea părului.

Beneficiile uleiului de Amla asupra părului

Uleiul de Amla promovează părul sănătos și bogat, datorită acidului și antioxidanților pe care îl conține. Uleiul de Amla poate face minuni pentru părul nostru, oferindu-i următoarele beneficii:

 • Accentuează strălucirea: Uleiul de Amla oferă părului nostru o strălucire sănătoasă și naturală.
 • Îmbunătățește scalpul: Uleiul de Amla mărește circulația sângelui în scalpul nostru, astfel stimulând regenerarea și eliminând iritațiile și mătrețea.
 • Stimulează creșterea părului: Multe persoane spun că uleiul de Amla ajută la stimularea creșterii părului și reduce căderea părului.
 • Previn încărunțirea: Uleiul de Amla previn încărunțirea, menținând părul strălucitor și sănătos.
 • Hidratează: Uleiul hidratează în profunzime părul, menținând nivelul de hidratare și prevenind uscarea.
 • întărește foliculii de păr: Uleiul de Amla poate întări foliculii de păr și preveni deteriorarea lor.
 • Îndepărtează sebumul: Uleiul de Amla îndepărtează excesul de sebum și îngustarea și ungerea poroaselor.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile uleiului de Amla pentru sănătatea părului. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că, deși uleiul de Amla este benefic pentru păr, el afectează în mod diferit oamenii. Cea mai bună modalitate de a afla cum vă va afecta poate fi făcută prin efectuarea unei teste de sensibilitate a pielii pe un strat mic de ulei.

Cum să utilizezi uleiul de Amla pentru a-ți îngriji părul

Există multe moduri diferite în care puteți folosi uleiul de Amla pentru a vă îmbunătăți sănătatea părului:

 • Ulei de Amla pentru revitalizare: Pentru revitalizarea părului, amestecați două linguri de ulei de Amla cu ulei de cocos și un strop de ulei de ricin și aplicați-l pe scalpul și pe părul umed. Lăsați să acționeze timp de o oră, apoi spălați cu șamponul preferat.
 • Ulei de Amla pentru a reduce căderea părului: Pentru a reduce căderea părului, puteți face un amestec din două linguri de ulei de Amla și o lingură de ulei de măsline. Aplicați amestecul pe scalpul umed și lăsați să acționeze timp de o oră, apoi spălați cu apă caldă și șamponul preferat.
 • Ulei de Amla pentru strălucire și penetrare: Pentru a obține strălucire și pentru a penetra în straturile adânci ale părului, încălziți uleiul de Amla și masați circumferența scalpului cu el. Acoperiți capul cu o căciulă de baie pentru a ține în căldură uleiul și pentru a menține umezeala. Lăsați să acționeze timp de o oră apoi spălați cu șamponul preferat.
 • Ulei de Amla pentru a preveni matreața: Pentru a preveni mătreața, amestecați o lingură de ulei de Amla și o lingură de ulei de ricin și aplicați-l pe scalpul uscat. Masați uşor scalpul și, după zece minute, puteți spăla cu șamponul vostru preferat.

Acestea sunt câteva dintre modurile diferite în care puteți folosi uleiul de Amla pentru îngrijirea părului. Din aceste proceduri veți vedea rezultate bune într-o perioadă scurtă de timp, datorită efectelor antioxid