autor
Mădălina

Îngrijirea pielii iarna. Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți

BUNĂ!

Iarna, pielea noastră este expunsă la iritații, deshidratare și degerături. Dacă doriți să evitați astfel de surprize neplăcute, trebuie să folosiți produsele cosmetice potrivite sau să recurgeți la tratamente de înfrumusețare specializate. Totuși, nu toate procedurile sunt permise iarna! Există câteva restricții pe care trebuie să le aveți în vedere! Aflați ce produse pot fi aplicate iarna și ce produse este mai indicat să le aplicăm vara sau primăvara. 

Hidratarea pielii iarna

Zvonurile spun că există unele persoane care neglizează să-și hidrateze pielea sau nu o consideră a fi atât de importantă precum este. De fapt, acesta este unul dintre tratamentele de înfrumusețare de bază. Dacă nu vă hidratați pielea suficient, aceasta va deveni în curând uscată, aspră, înroșită și iritată. În plus, vasele de sânge vor începe să se dilate, bizele se vor crăpa și, în cazuri extreme, puteți suferi de degerături. În timpul iernii, este esențial să aplicăm creme bogate, hidratante! Astfel, veți putea oferi pielii protecție împotriva temperaturilor scăzute, înghețului și zăpezii. Mai mult decât atât, folosind cosmeticele potrivite, veți oferi pielii substanțele nutritive necesare. Cel mai indicat este să aplicați creme bogate cu proprietăți de regenerare seara, înainte de culcare. 

Exfoliere iarna? De ce nu?!

Iarna, pielea se usucă și se cojește foarte rapid. Pentru a-i menține condiția adecvată, este necesar să folosiți produse exfoliante în mod regulat. Exfolierea celulelor moarte ale pielii are și alte efecte pozitive: oferă fermitate pielii, îmbunătățește circulația sângelui, accelerează absobția substanțelor nutritive din conținutul cosmeticelor, iluminează și pregătește corpul pentru iarnă. Totuși, este important să nu exfoliem pielea înainte de a ieși afară din casă sau de a purta haine groase. Astfel, o puteți expune la iritații și efectele tratamentului vor fi neglijabile. Procedura trebuie efectuată întotdeauna înainte de culcare (indiferent de sezon). Noaptea, pielea se regenerează și nu este expusă la iritații.

Ce tratament nu trebuie efectuat iarna?

Cu siguranță, mezoterapia și alte tratamente cu ace, precum și închiderea vaselor de sânge. De ce aceste tratamente nu sunt permise în timpul sezonului rece? Pielea are abilități mai reduse de regenerare și este mai predispusă la iritații. În plus, după aceste tratamente, îngrijirea pielii poate fi foarte complicată. De asemenea, nu este recomandat să ieșiți afară și să vă expuneți pielea la temperaturi scăzute fără protecție.