autor
Mădălina

Prima utilizare a unui autobronzant. Cum se aplică corect?

Doamnelor!

Sunt sincer curioasă câte dintre voi folosiți în mod regulat autobronzantele: balsamuri, mist, șervețele, spray.

Povestea mea cu un produs de bronzare abia a început, de fapt. Săptămâna trecută a fost pentru prima oară când am folosit un mousse autobronzant, deci acum vreau să împărtășesc impresiile mele. De ce? Pentru că se pare că nici măcar aplicarea unui autobronzant nu este simplă! Nu, nu, nu.

De ce am început să folosesc autobronzant?

Credeți-mă, sunt surprinsă de mine însămi că am decis să încep să folosesc un autobronzant. Bănuiesc că uneori ai nevoie de acomodare cu unele produse de înfrumusețare care par a fi ciudate la prima întâlnire. Trebuie doar să vă dați seama că aplicarea unor produse cosmetice – chiar și cele aparent mai ciudate – este tot ceea ce este necesar pentru a obține efecte uimitoare.

Puțin autobronzant vă poate spori frumusețea într-un mod subtil – în cazul meu, este vorba de estomparea diferenței dintre nuanțele brațelor, decolteului și feței în comparație cu picioare. Această disproporție este ușor de observat, mai ales după iarnă, atunci când îmi ascund în continuare picioarele purtând pantaloni. Prin urmare, m-am gândit că voi putea acoperi acest contrast urât cu ajutorul mousse-ului autobronzant, până când îmi voi bronza picioarele în mod natural.

M-am întors cu picioarele pe pământ atunci când mi-am dat seama că bronzul fals nu este ușor de creat. Produsul în sine contează, dar nu atât de mult ca modul de aplicare, acesta fiind ceea ce determină efectul final.

Auto-bronzante. Ce ar trebui să alegeți?

Întrebarea cheie este: „Ce autobronzant să alegeți?”

Din păcate, răspunsul nu este simplu, mai ales atunci când stai în fața unor rafturi pline cu diverse autobronzante. Cred că ar trebui să aruncăm o privire mai atentă la fiecare tip, pentru a ușura această alegere. Ce ziceți?

  • Șervețele autobronzante de unică folosință – sunt cele mai simple produse pentru autobronzare care sunt ambalate separat; perfecte pentru o excursie.
  • Mist autobronzant – este ușor de utilizat, deoarece are un pulverizator care distribuie autobronzantul în mod uniform pe piele; se recomandă masarea produsului în piele după răspândirea acestuia pe tot corpul (efectele se obțin după 2-3 utilizări).
  • Balsam clasic pentru autobronzare – în funcție de consistență, ar putea fi mai ușor sau mai solicitant de utilizat, mai ales când vă dați seama că unele balsamuri pentru corp lasă urme urâte pe piele atunci când se întâmplă să le distribuiți inegal; de asemenea, ar trebui să potriviți intensitatea efectelor livrate cu tonul curent al pielii.
  • Spray autobronzant – aceasta este o formă destul de obișnuită a unui produs auto-bronzat utilizat pentru evenimente mari (în principal de vedete), deoarece combină câteva active: în primul rând, este ușor de împrăștiat pe piele, nu necesită masaj în corpul și, în cele din urmă, efectele apar aproape în momentul aplicării.
  • Mousse autobronzant (alegerea mea) – este capabil să vă ofere un bronz fals instantaneu, dar îl puteți utiliza și pentru a crea un bronz fals treptat; ceea ce este important este faptul că are o consistență ușoară și nu pătează pielea, ceea ce este perfect pentru începători.

Evident, acestea sunt doar cele mai populare soluții. La urma urmei, puteți utiliza și produse autobronzante sub următoarele forme: gel, spume, pulberi și așa mai departe.

Cum se aplică în mod corespunzător un autobronzant?

Ați reușit să alegeți un produs autobronzant. Bun, ați îndeplinit deja o treime din întregul proces de bronzare falsă. Acum trebuie să vă pregătiți pielea pentru produs și să îl utilizați corect pentru a obține un bronz uniform și natural.

Voi încerca să descriu cât mai scurt posibil.

Pasul 1. Pregătirea pielii pentru un autobronzant

În primul rând, pielea care este pe punctul de a fi expusă la un produs de bronzare nu poate fi deshidratată. O piele bine hidratată este esența obținerii unui bronz uniform. Prin urmare, cu o zi înainte de a utiliza un autobronzant, ar trebui să vă tratați pielea cu un balsam de corp hidratant de încredere. Evident, înainte de a aplica balsam pe piele, ar trebui să eliminați și celulele moarte ale pielii – cu ajutorul unui exfoliant corporal. Există două motive pentru care ar trebui să vă exfoliați pielea înainte de a aplica un autobronzant. În primul rând, pielea tratată cu un exfoliant corporal absoarbe și captează mai bine umezeala și, în al doilea rând, această procedură ajută la prelungirea duratei de viață a bronzului fals.

Chiar înainte de a utiliza un autobronzant, pielea ar trebui să fie eliberată de orice reziduuri cosmetice (creme, balsamuri, uleiuri, antiperspirante, parfumuri), deoarece există o posibilitate uriașă ca acestea să interfereze cu autobronzantul pe care urmează să îl aplicați. În consecință, bronzul fals va crea o nuanță inegală.

Pasul 2. Modul corect de aplicare a unui autobronzant

Începeți cu alegerea celui mai potrivit moment al zilei pentru a aplica un autobronzant. Nu faceți asta niciodată în grabă! Obișnuiam să dedic aproape o seară întreagă răspândirii produsului pe corp. Mi-a fost teamă să nu obțin niște pete nedorite.

A doua problemă importantă este modul în care aplicați produsul de autobronzare. Știu, există multe instrumente care facilitează această sarcină provocatoare, precum mănușile, aplicatoarele speciale, bureți etc. Totuși, v-aș sfătui să alegeți cea mai obișnuită soluție, și anume folosirea propriilor mâini. Datorită acestui fapt, dețineți permanent controlul asupra produsului – știți dacă acesta este distribuit uniform. Dacă credeți că v-ați putea păta mâinile – purtați mănuși de cauciuc.

Un alt lucru ce merită menționat – cantitatea. Cu cât mai puțin cu atât mai bine. Ar fi mai ușor pentru să adăugați o porțiune din produsul de autobronzare, în loc să ștergeți excesul. Practic, un strat subțire ar trebui să își îndeplinească scopul.

Și acum cea mai importantă parte – frecarea în piele. Ei bine, trebuie să faceți acest lucru cu mare atenție, parte cu parte, îndreptându-vă de la picioare la cap. Nu săriți nicio parte a corpului. În caz contrar, veți crea un bronz neuniform. De asemenea, asigurați-vă că nu există nicio porțiune de autobronzant care se adună în cutele pielii. Aveți încredere în mine și înarmați-vă cu multă răbdare dacă vreți să obțineți un bronz fals uniform și natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *