autor
Mădălina

5 păcate împotriva frumuseții. Ce să nu faci dacă vrei să arăți tânăr?

Bună, dragii mei 🙂

Astăzi vom vorbi despre cele mai populare greșeli care accelerează îmbătrânirea prematură a pielii. Nu doar câteva greșeli, ci greșelile care te pot face să arăți cu adevărat mult mai în vârstă. La urma urmei, fiecare dintre noi ar dori să își păstreze aspectul tânăr cât mai mult timp, nu-i așa doamnelor?

În niciun caz nu vreau spun că nu știi cum să ai grijă de tine. Cu toate acestea, se întâmplă ca majoritatea dintre noi să facă acele greșeli obișnuite de îmbătrânire. Și știi ce? Le-am făcut și eu (și uneori încă le mai fac). Nu este nimic în neregulă cu asta. Important este să determini ce este dăunător pielii și să limitezi numărul de abateri.

5 PĂCATE ÎMPOTRIVA FRUMUSEȚII

Puține cuvinte despre ceea ce dăunează pielii și accelerează procesele de îmbătrânire!

Tendințele de îngrijire a pielii se schimbă an de an sau mai degrabă de la sezon de sezon. Astăzi, folosim produse cosmetice mult mai bune decât foloseam în urmă cu câțiva ani. Suntem mai conștienți de îngrijirea pielii… totuși, comitem acele greșeli care ne costă o îmbătrânire mai rapidă.

Iată cele mai mari păcate împotriva frumuseții – veți fi surprinși să aflați că este mai mult decât o chestiune de îngrijire a pielii. Este vorba mai mult de toți factorii care au un impact asupra stării pielii noastre.

PĂCATUL NR. 1

Bei prea multă cafea într-o zi.

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este o necesitate dimineața și pur și simplu nu ne putem începe ziua sau funcționa corect în lipsa ei. Avem tendința de a ne începe ziua cu o cafea în loc de un mic dejun adecvat și pe tot parcursul zilei, mai bem câteva căni de cafea.

Care este impactul cafelei asupra organismului nostru? Nu mulți dintre noi sunt conștienți de faptul că cafeaua ajută la deshidratare și, după cum știm, prima și cea mai rapidă îmbătrânire este pielea lipsită de hidratare. Să bei prea multă cafea este un drum direct către primele riduri și către accentuarea celor deja existente.

PĂCATUL NR. 2

Adormi cu machiajul pe față.

Uneori nu-mi vine să cred că este posibil, însă e adevărat. Aceasta este o greșeală pe care eu personal nu am făcut-o, dar există multe femei care se culcă cu machiajul pe față.

Trebuie să știți că este o greșeală foarte gravă să nu vă demachiați înainte de somn. În timpul nopții pielea se regenerează singură și pentru a face acest lucru într-un mod corect, trebuie să fie curată. Produsele cosmetice care rămân pe piele o fac să nu poată respira și regenera. Porii înfundați provoacă iritații și îmbătrânirea prematură a pielii.

PĂCATUL NR. 3

Îți freci sau încrunți ochii.

Știi care riduri tind să apară primele pe fețele noastre? Evident, ridurile de râs, cele de ochi, mai exact, cele pe care le numim deseori picioare de cioară. Aceste riduri pot apărea mai devreme sau mai târziu, în funcție de modul în care ne îngrijim.

Pentru unii, probabil va fi o surpriză faptul că încruntarea și frecarea ochilor pot face ridurile să apară în mod prematur. Totuși, este adevărat! Dacă o faci des, îți poți întinde inutil pielea și poți pierde din elasticitate. Nu este dificil, având în vedere că pielea din jurul ochilor este extrem de subțire și delicată.

PĂCATUL NR. 4

Greutate și dietă incorecte.

Se adresează tuturor fanilor de diete restrictive. În timp ce o singură detoxifiere nu ar trebui să cauzeze prea mult rău, trebuie să rețineți că pielii nu-i place să fie subnutrită, adică să fie la dietă.

Dacă dieta este incorectă, atunci pielea nu va primi toți nutrienții necesari care o ajută să se regenereze. Dacă IMC-ul este incorect și pe lângă acesta dieta noastră este dezechilibrată, efectele vor urma în curând. Pielea își va pierde flexibilitatea și elasticitatea, deoarece nu va mai putea produce cantitatea adecvată de colagen și elastină.

PĂCATUL NR. 5

O baie lungă și fierbinte.

La final, avem băile, deoarece și acestea au impact asupra aspectului pielii noastre. Nu mă refer doar la cei care au cadă, deoarece pielea poate fi la fel de deteriorată de dușurile fierbinți. Cum?

Din păcate, băile lungi și fierbinți slăbesc semnificativ bariera lipidică naturală a pielii noastre. Acesta este un strat protector care previne deshidratarea pielii și protejează împotriva razelor UV. Băile fierbinți pot provoca uscăciune, iritații, și expun venele. Totul ne face să arătăm cu câțiva ani mai în vârstă.

Ați adăuga ceva la lista mea cu păcatele de frumusețe care accelerează îmbătrânirea prematură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *